CEO-ul Twitter și Square, Jack Dorsey, a participat la ultima rundă de finanțare a start-up-ului cripto CoinList.

Platforma lansată în 2017 este dedicată ICO-urilor, conectând proiectele ce doresc să lanseze un token cu investitori acreditați. Printre companiile care au sprijinit-o în trecut se numără și PolyChain Capital.

CoinList susține că este un exchange ICO „conform cu SEC”, iar ultima rundă de strângere de fonduri pentru finanțarea activității sale a avut valoarea de 10 milioane de dolari.

De unde cumpar Bitcoin in Romania

Comentând decizia sa de a sprijini financiar CoinList, Dorsey a remarcat:

”Crypto are nevoie de o platformă de încredere pentru lansarea de noi proiecte. CoinList conduce industria în acest rol, iar tranzacționarea este un pas logic logic.”

De la înființare, CoinList a susținut vânzări de tokenuri în valoare de peste 800 de milioane de dolari.

Printre proiectele ICO lansate pe CoinList se numără Filecoin și Blockstack, ultima fiind prima ofertă de tokenuri realizată în conformitate cu Regulamentul A al SEC.

Dorsey își extinde implicarea în industria cripto

Dorsey este un susținător vocal al Bitcoin și este destul de implicat pe piața cripto. În ciuda acestui fapt. CEO-ul Twitter a declarat că nu are nicio intenție de a crea un sistem de plată bazat pe criptomonede precum Libra.

În schimb, Dorsey și-a declarat în mod constant credința că Bitcoin va deveni moneda internetului și va uni lumea.

Fenomenul ICO a încetinit semnificativ

După boom-ul ICO din 2017, SEC a acordat o atenție deosebita vânzărilor de tokenuri. În multe cazuri, a acționat pentru sancționarea start-up-urilor care au vândut tokenuri clasificate drept securities.

Acest lucru a determinat foarte multe proiecte să opteze pentru a evita investitorii americani, lansând ICO-ul în alte jurisdicții.

CryptoZZ