SEC: Este nevoie de mai multă reglementare a piețelor Bitcoin

Jay Clayton șeful SEC, a declarat că este necesară o mai bună reglementare în jurul piețelor bitcoin înainte ca acestea să poată fi tranzacționate pe burse majore.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței Delivering Alpha, găzduită de postul de televiziune american CNBC. Președintele SEC a declarat că investitorii „greșesc foarte mult”. Dacă consideră că Bitcoin și alte criptomonede se supun acelorași practici de descoperire a prețurilor ca și produsele de pe bursele de top precum Nasdaq sau New York Stock Exchange.

 

„În opini mea, trebuie să ajungem într-un punct în care să fim siguri că tranzacționarea este mai bine reglementată”,

a subliniat Jay Clayton șeful SEC.

El a susținut că rapoartele de prețuri nu arată procesul detaliat al calculului prețurilor criptomonedelor, așa cum se realizează pentru alte produse financiare listate pe burse. De asemenea, Clayton a susținut că sunt necesare mai multe măsuri de protecție pentru investitori pe platformele exchange majore. Abia atunci se va putea discuta despre integrarea criptomonedelor pe piațele financiare majore.

Mesajul șefului SEC cu privire la criptomonede

Mesajul reiterează observațiile făcute la începutul acestei luni cu privire la un posibil fond tranzacționat pe burse (ETF) Bitcoin. La momentul respectiv, presedintele SEC a afirmat că a mai rămas „treabă de făcut”, deși „se progresează”.

Autoritatea de reglementare financiară se apropie de termenele pentru o decizie finală cu privire la ETF-urile Bitcoin de la Wilshire Pheonix și Bitwise Asset Management.

O a treia aplicație ETF Bitcoin, introdusă de Cboe BZX Exchange VanEck / SolidX, a fost retrasă la începutul acestei săptămâni. Aceasta avea termen de decizie pe 18 octombrie, iar aprobarea părea puțin probabilă.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

China susține că exchange-urile cripto falsifică volumele de tranzacții

Asociația Națională a Finanțelor pe Internet din China (NIFA), o organizație de autoreglementare înființată de… Citeste mai mult

15 ore

Brave adaugă un milion de utilizatori în luna martie

În perioada de carantină, browserul Brave a adăugat 1 milion de utilizatori suplimentari. CEO-ul Brave,… Citeste mai mult

15 ore

Venezuela da bonus medicilor câte un Petro

Guvernul venezuelean a anunțat că medicii activi din țară vor primi bonus câte un Petro.… Citeste mai mult

16 ore

Lightning Labs lansează un nou protocol ce redefinește plățile online

Pe data de 30 martie, Lightning Labs a publicat specificațiile pentru Lightning Service Authentication Tokens… Citeste mai mult

22 de ore

Autoritățile din Filipine avertizează despre schema Ponzi Bitcoin Revolution

Autoritatea de supraveghere financiara din Filipine a avertizat populația despre o schemă cripto Ponzi denumită… Citeste mai mult

23 de ore