SEC: Este nevoie de mai multă reglementare a piețelor Bitcoin

Jay Clayton șeful SEC, a declarat că este necesară o mai bună reglementare în jurul piețelor bitcoin înainte ca acestea să poată fi tranzacționate pe burse majore.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței Delivering Alpha, găzduită de postul de televiziune american CNBC. Președintele SEC a declarat că investitorii „greșesc foarte mult”. Dacă consideră că Bitcoin și alte criptomonede se supun acelorași practici de descoperire a prețurilor ca și produsele de pe bursele de top precum Nasdaq sau New York Stock Exchange.

 

„În opini mea, trebuie să ajungem într-un punct în care să fim siguri că tranzacționarea este mai bine reglementată”,

a subliniat Jay Clayton șeful SEC.

El a susținut că rapoartele de prețuri nu arată procesul detaliat al calculului prețurilor criptomonedelor, așa cum se realizează pentru alte produse financiare listate pe burse. De asemenea, Clayton a susținut că sunt necesare mai multe măsuri de protecție pentru investitori pe platformele exchange majore. Abia atunci se va putea discuta despre integrarea criptomonedelor pe piațele financiare majore.

Mesajul șefului SEC cu privire la criptomonede

Mesajul reiterează observațiile făcute la începutul acestei luni cu privire la un posibil fond tranzacționat pe burse (ETF) Bitcoin. La momentul respectiv, presedintele SEC a afirmat că a mai rămas „treabă de făcut”, deși „se progresează”.

Autoritatea de reglementare financiară se apropie de termenele pentru o decizie finală cu privire la ETF-urile Bitcoin de la Wilshire Pheonix și Bitwise Asset Management.

O a treia aplicație ETF Bitcoin, introdusă de Cboe BZX Exchange VanEck / SolidX, a fost retrasă la începutul acestei săptămâni. Aceasta avea termen de decizie pe 18 octombrie, iar aprobarea părea puțin probabilă.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Poprire pe criptomonede – Emitentii USDC si USDT îngheața adresele utilizatorilor

Compania Centre, care emite criptomoneda stabilă USDC, a confirmat că a înghețat o adresă la… Citeste mai mult

2 zile

CipherTrace: În 2020 furtul de criptomonede a atins valoarea de 1.36 miliarde de dolari

Un raport publicat de compania de analiză CipherTrace susține că anul acesta, furtul de criptomonede… Citeste mai mult

3 zile

Testamentele utilizatorilor de criptomonede – Doar 23% din utilizatorii de criptomonede au planuri în caz de deces

După decesul prematur al CEO-ului QuadrigaCX, Gerald Cotten, Cremation Insitute a realizat un studiu cu… Citeste mai mult

3 zile

Aplicația Android Binance, acuzată că ar conține programe spion

Utilizatorii de Twitter și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca aplicația Android Binance să… Citeste mai mult

4 zile

Utilizarea criptomonedelor in viata de zi cu zi – Viitorul platilor?

Libera circulația a oamenilor a sprijinit dezvoltarea cardurilor alimentate cu criptomonede, inclusiv în România. Acestea… Citeste mai mult

4 zile

Chainalysis obține finanțare suplimentară de 49 de milioane de dolari

Compania de analiză cripto Chainalysis a anunțat că a încheiat o rundă de finanțare de… Citeste mai mult

4 zile