Joseph Lubin, co-fondatorul Ethereum, se va alătura consiliului de conducere al consorțiului blockchain Hyperledger. Organizația a fost creată de Fundația Linux și a adăugat recent membrilor săi studioul Consensys.

Lubin a fondat Consensys pentru a participa la dezvoltarea proiectului Ethereum și se concentrează în special pe interoperabilitatea dintre blockchain-uri.

vinde bitcoin

Acesta va fi și proiectul principal la care studioul Consensys va participa ca parte a consorțiului blockchain Hyperledger. De asemenea, organizația va promova standarde pentru a sprijini „ecosisteme blockchain de calitate pentru companii”.

PegaSys ConsenSys

Grupul de inginerie a protocolului PegaSys ConsenSys a lansat recent clientul Ethereum cunoscut sub numele Pantheon. Acest proiect a fost redenumit Hyperledger Besu și urmărește să ofere o platformă pentru „dezvoltare deschisă și implementare”. Este de asemenea primul proiect public compatibil cu blockchain-ul Hyperledger.

Lubin a declarat:

„PegaSys și ConsenSys s-au angajat să ofere software open source, iar transmiterea proiectului Hyperledger Besu către Hyperledger demonstrează acest angajament. Rețelele publice cu zeci de mii de noduri sunt perfecte într-o lume în care vom vedea tokenizarea multor tipuri de active și resurse. “

Hyperledger are acum peste 270 de companii membre în industrii precum finanțe, activități bancare, IoT, lanțuri de aprovizionare, producție și tehnologie. Consiliul de conducere include acum 22 de membri.

„Cu cât mai multe tehnologii și membri colaborează, cu atât mai puternică este baza pe care o putem construi colectiv pentru soluții bazate pe blockchain”,

a declarat Brian Behlendorf, directorul executiv al Hyperledger.