Jucătorii Manchester City, înregistrați pe blockchain în Coreea de Sud

Clubul de fotbal Manchester City a anunțat un parteneriat cu un startup de jocuri online numit Superbloke. Acesta este un joc de fotbal online din Coreea de Sud ce a lansat dapp-ul „FC SUPERSTARS”. Utilizatorii pot să antreneze și să-și construiască propria versiune digitală a echipei Manchester City prin colectarea cărților de jucător digital folosind statistici de meci real și antrenament în joc.

Cumpara Bitcoin

Jucătorii Manchester City pot fi înregistrați pe blockchain-ul Ethereum și pot deveni active digitale colecționabile.

Dogecoin, mai populară la comercianți decât Lightning Network

Cu toate că pare lansată in glumă, criptomoneda DOGE pare a fi mai populară decat mult-discutata rețea Lightning. Site-ul Cryptwerk susține că peste 600 de comercinați acceptă DOGE, față de doar 200 ce folosesc Lighning Network.

Motivul este că plățile cu DOGE nu necesită pregătiri complicate precum deschiderea de canale pe LN, iar valoarea transferurilor nu este limitată. În prezent, există 120 milioane de DOGE în circulație și se tranzacționează la aproximativ 0.26 de cenți.

Banca Centrală a Braziliei adoptă clasificarea FMI a criptomonedelor

Banca Centrală a Braziliei a decis să clasifice criptomonedele drept produse nefinanciare, în conformitatte cu liniile directoare publicate de Fondului Monetar Internațional (FMI).

Criptomonedele tranzacționate vor fi așadar contabilizate ca mărfuri în bilanțul băncii centrale. Întrucât achiziționarea și vânzarea acestora implică executarea de contracte cu exchange-uri internaționale, criptomonedele devin astfel parte a statisticilor de export și import. Având în vedere că Brazilia este un importator net de active criptografice, acest lucru a contribuit, aparent, la scăderea excedentului comercial din bilanțul său.

Analiștii brazilieni sunt de părere că recunoașterea criptomonedelor ca proprietate ar face ca acestea să fie eligibile pentru a fi utilizate ca mecanism de plată.

Judecătorul acordă 50% din Bitcoin deținut de Wright moștenitorilor lui Kleinman

Judecătorul ce se ocupă de procesul Kleinman a decis că Craig Wright trebuie să renunțe la 50% din Bitcoin deținut în favoarea moștenitorilor lui Kleinman. Magistratul le-a acordat de asemenea 50% din drepturile de proprietate intelectuală asupra invenției referitoare la Bitcoin deținute de Wright până în 31 decembrie 2013.

Ira Kleiman, fratele fostului partener al lui Wright, l-a acuzat pe acesta că a deturnat fondurile în Bitcoin pe care cei doi le-au obținut pe perioada parteneriatului. Este vorba despre un milion de bitcoin minate între 2009 și 2011, ce aparent au fost stocate într-un așa-numit „Tulip Trust”. Wright a susținut că nu are acces la aceste fonduri, dar aparent judecătorul nu a fost convins.