Exchange-ul cripto cu sediul în Tokyo, Coincheck, a oprit toate comenzile de margin trading până la sfârșitul lunii octombrie 2019. Din noimebrie, platforma va limita leverage-ul la 4X (față de 5X din prezent).

De asemenea, schimbul Coincheck a anunțat pe blogul oficial o serie de indicatii pentru clienții care au deja comenzi active. Cei care au comenzi în așteptare trebuie să le implementeze până la sfârșitul lunii septembrie 2019 si să intre în poziții pentru a evita anularea.

Cumpara Bitcoin

Pentru clienții aflați deja în poziții deschise, exchange-ul le-a recomandat să verifice dacă reducerea plafonului a afectat negativ fondurile.

Modificare implementată la cererea JVCEA

Schimbul Coincheck a anunțat că decizia a fost luată ca parte a eforturilor de a respecta liniile directoare revizuite oferite de Asociația Exchange-urilor Virtuale din Japonia (JVCEA). JVCEA este un organism de auto-reglementarea creat pentru a asigura sănătatea industriei cripto din țară.

De la mijlocul anului 2018, margin trading a devenit unul dintre subiectele cele mai discutate pentru exchange-urile cripto japoneze. În august 2018, un incident de pe piața cripto a provocat o pierdere de 9 milioane de dolari din cauza margin trading pe platforma OKEx.

În martie 2019, Agenția pentru Servicii Financiare (FSA) a anunțat că intenționează să introducă o limită pentru margin trading cripto între 2X și 4X. La vremea respectivă, autoritatea de supraveghere a declarat că noile reguli vor intra în vigoare până în aprilie 2020. Reprezentanții FSA susțin că limita este necesară pentru a oferi protecție pentru traderi.

Poziția prudentă a exchange-urilor japoneze este un contrast față de alți actori de pe piață. De exemplu, BitMEX oferă marje de până la 100X – un aspect menționat în mod frecvent de criticii companiei.