Martin Shkreli, numit de media ca fiind ”cel mai antipatizat om din America” pretinde că a pierdut 15 milioane de dolari într-o tranzacție bitcoin, bani pe care îi pusese deoparte pentru a cumpăra albumul lui Kanye West.

Antreprenor american și fost director la Retrophin, Shkreli a devenit faimos după e a crescut prețul unui medicament care salva viețile unor oameni cu boli terminale cu mai bine de 5000%. În concordanță cu reputația sa de antagonist, acesta a anunțat că ar fi vrut să cumpere cel mai nou album al lui Kanye West, pentru ca acesta să nu fie lansat publicului. Două zile mai târziu, iată ce s-a întâmplat (fir’ar să fie!):

A fost țepuit

A fost într-adevăr Martin Shkreli țepuit de către Daquan, sau e doar o acrobație tipică a lui Martin Shkreli pentru a atrage atenția asupra sa?

Tone Vays, director de cercetare la BraveNewCoin spune că ”securizarea și transmiterea bitcoinilor așa cum trebuie este o adevărată provocare. Dar să nu credeți niciodată ce spun oamenii despre bitcoinii lor, pentru că este aproape mereu nedemostrat. Știți, la fel cum spune Mike Hearn că și-a vândut toți bitcoinii”

Cei de la CoinTelegraph au încercat să verifice dacă Martin Shkreli într-adevăr spune adevărul, dar nu a reușit să găsească nici o tranzacție sau tranzacții multiple care să fi avut loc în această perioadă și care să însumeze 15 milioane de dolari americani.

CoinTelegraph tried to verify the claim made by Martin Shkreli independently, but was unable to find any Bitcoin transaction or multiple transactions that took place in this time period that could amount to $15 million!

Așadar, e foarte posibil să nu fi avut loc nici o tranzacție.

Poate Satoshi să ajute?

Acum ceva vreme, Martin Shkreli a spus că a luat legătura cu creatorul bitcoin, Satoshi Nakamoto, o persoană a cărei identitate nici măcar nu este sigură, și că Satoshi a fost de acord să îl ajute.

Dar chiar și dacă ar fi de acord, ar putea creatorul bitcoin să îl ajute pe Martin să își ia banii înapoi? Experții spun cu siguranță că nu.

Bas Wisselink de la Nxt Foundation spune:

Spre deosebire de sistemul corporatist care naște progenituri ca Martin Shkreli, o criptomonedă bine pusă la punct nu poate fi controlată de creatorul său. Nu există un Mare Bancher în sistem. Nu există o singură entitate care să-și exercite controlul. E de-a dreptul liniștitor faptul că oameni ca Shkreli nu pot să priceapă această schimbare de paradigmă a sistemului, în care nu ai nevoie de o astfel de entitate.

După spusele lui Tone Vays, faptul că lui Martin i-a trecut prin cap că Satoshi ar putea să facă ceva să îl ajute, sau chiar să îi ia cererea în seamă, arată că nu pricepe cum funcționează moneda bitcoin și asta îl face să se întrebe dacă a făcut până la urmă vreo tranzacție.

Oricum, Martin Shkreli pare să fi trecut peste eveniment. Până la urmă erau doar 15 milioane de dolari. Acum vrea ca cineva să îi facă lipeala de Lindsay Lohan.