CEO-ul firmei de cybersecuritate Kaspersky Lab este de părere că Bitcoin este o inveție extraordinară. După părerea lui, însă, lumea nu este încă pregătită pentru el.

Miliardarul Eugene Kaspersky a declarat că monedele digitale vor depăși banii de hârtie în viitor. Cu toate acestea, el crede această evoluție va necesita o nouă ordine mondială. Pentru a funcționa, trebuie să existe un singur guvern în locul multor națiuni diferite pe care le avem astăzi.

“Criptomonedele sunt o idee minunată, dar lumea nu este încă pregătită pentru ei. Lumea trebuie să fie unită dacă vrem să avem valute criptate. În situația din prezent, guvernele vor dori să le controleze. “

O economie descentralizată necesită distrugerea sistemului financiar existent

Matematicianul rus a susținut de asemenea că sistemul economic actual nu poate integra criptomonedele, deoarece sunt prea descentralizate. O modificare atât de fundamentală va necesita foarte mult timp – Kaspersky este de părere că este vorba de un secol.

“În viitor – poate în 100 de ani – toate guvernele lumii vor fi înlocuite de un singur guvern. Statele se vor uni sub (Guvernul Pământului). Și numai atunci vom avea o monedă unică. Alte valute pot fi disponibile, dar la scară globală, va exista o singură monedă. În viitor, monedele vor fi mai degrabă digitale decât de hârtie. Monedele digitale actuale precum Bitcoin nu pot înlocui sistemul financiar actual”,

a explicat Kasperky.

Cu toate acestea, milionarul rus este de părere că tehnologia blockchain va sta la baza banilor viitorului.

“Unele dintre ideile și tehnicile pe care se bazează criptomonedele, precum tehnologia blockchain, pot fi folosite în viitoarea monedă cu mici modificări”.

Criptomonedele sunt o amenințare existențială la adresa băncilor centrale

Eugene Kaspersky a făcut comentarii similare încă din 2015. La momentul respetiv, el a lăudat criptomonedele ca o inovație remarcabilă.

Cu toate acestea, Kaspersky a avertizat că guvernele vor încerca să interzică sau să limiteze extinderea criptomonedelor dacă devin prea populare. În opinia sa, ele reprezintă o amenințare existențială pentru guverne și bănci centrale.

“Sunt sigur că diferite țări vor încerca să interzică utilizarea criptomonedelor pentru că nu au puterea de a le controla. Autoritățile nu vor acorda atenție, atâta timp cât nu reprezintă o amenințare. Când încep să înlocuiască monedele naționale, vor fi interzise imediat. “