Agenția de Securitate și Internet (KISA) este o sub-organizație a Ministerului de Științe și Tehnologii Informaționale din Coreea de Sud. Aceasta a anunțat intenția de a extinde proiectele-pilot publice de tip blockchain pentru revitalizarea pieței interne.

Guvernul sud-coreean

Intenționează să cheltuiască aproximativ 9 milioane de dolari pentru a promova proiectele blockchain în sectoarele public și privat. În acest an, guvernul a cheltuit în jur de 3,8 milioane de dolari pentru proiectele bazate pe această tehnologie.

Scopul este de a găsi cazuri de utilizare practică în sectorul public și de a identifica cele mai bune opțiuni. Se urmărește astfel aducerea lor în sectorul comercial prin sprijin guvernamental pe mai mulți ani.

În acest an, Ministerul Științei și TIC a primit 72 de proiecte din 41 de instituții. Dintre acestea s-au selectat șase proiecte finale pentru dezvoltarea acestora în sectorul public. Pentru 2019, ministerul a decis dublarea numărului de proiecte selectate la 12, cu trei până la patru proiecte de tip blockchain “privat”.

Agenția de presă locală Digital Daily Coreea l-a citat pe Min Kyung-sik, șeful departamentului de blockchain al KISA:

”Scopul sectorului public este de a juca un rol activ în revitalizarea industriei, acționând ca un promotor […] Planificăm să câștigăm mai mulți bani pentru proiectele de lucrări publice “.

Min Kyung-sik a dezvăluit planurile agenției de a dezvolta proiectele anul viitor în cadrul unui eveniment ce prezenta rezultate unui eveniment de hackathon blockchain.

La începutul lunii august, guvernul coreean a exclus schimburile de criptomonede din legislația care reglementează afacerile cu capital de risc, potrivit Ministerului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (SMM) și a Startups (MSS).

Comunitatea locală blockchain a înființat între timp o agenție bazată pe lege, numită “Blockchain Law Society”. Scopul acesteia este a dezvolta un cadru legal pentru aplicațiile tehnologiei DLT.

De asemenea, ei intenționează să exploreze posibilitățile de aplicare a tehnologiei blockchain în diferite domenii ale societății.