Compania Kodak a anunțat că va lansa propria criptomonedă, cu intenția de a găzdui un ICO la sfârșitul lunii ianuarie.

Într-un anunț oficial, Kodak a afirmat că criptomoneda va sta la baza “unui registru digital, criptat, a drepturilor de proprietate pentru fotografi”. Kodak lucrează la această inițiativă cu o companie numită WENN Digital.

Ideea principală este că fotografii s-ar putea folosi în viitor de blockchain-ul Kodak pentru asi înregistra munca,”KODAKCoin” funcționând pe platformă ca un mijloc de schimb. Utilizatorii pot primi plata în criptomonedă, precum și plata drepturilor.

Kodak este, probabil, cea mai cunoscută companie pentru produsele sale legate de fotografie. Deși au intrat în faliment în anul 2013, firma a reușit să se redreseze și acest lucru au determinat-o să se concentreze mai mult pe imprimare și film digital.

Directorul executiv al companiei Kodak, Jeff Clarke, a declarat că:

“Pentru mulți din industria tehnologică ‘blockchain’ și ‘cryptomonedă’ sunt buzzwords, dar pentru fotografii care se străduiesc mult să aibă un control asupra muncii lor și modul în care sunt folosiți, aceste buzzwords sunt cheia rezolvării acestor probleme. Kodak a încercat întotdeauna să democratizeze fotografia și să facă licențierea echitabilă artiștilor. Aceste tehnologii oferă comunității de fotografiere o modalitate inovatoare și ușoară de a face acest lucru”.

Nu este clar în acest moment cât de mult intenționează Kodak să se implice în acest proiect, însă compania a declarat că vânzarea de tokenuri -stabilită pe data de 31 ianuarie- va fi deschisă pentru investitorii acreditați din țări precum S.U.A. și Canada.

“Aceast ICO este emis sub îndrumarea SEC, ca o măsură de securitate, în conformitate cu Regulamentul 506 (c) “, a spus Kodak.

În momentul publicării acestui anunț, acțiunile pentru Kodak au crescut cu aproximativ 37% în acea zi, de la o deschidere de 3,10 de dolari până la 5,50 de dolari, stabilizânduse în cele din urmă la suma de 4,30 de dolari, potrivit datelor oferite de Google.