BTC-e, schimbul bitcoin care a fost acuzat luna trecută de spălare de bani de autoritățile americane, a pus online un nou website, la câteva săptămâni după ce originalul a fost pus sub sechestru de oamenii legii.

Site-ul este accesibil prin domeniul www.btc-e.nz . Se pare că unii utilizatori din anumite părți ale lumii, printre care și SUA, nu se pot loga. Utilizatorii pot însă accesa domeniul folosind o rețea privată virtuală (VPN).

Deocamdată, clienții BTC-e au ceva limitări. Pot să verifice fondurile din portofelul schimbului și să posteze mesaje în chat box-ul BTC-e.

Într-o postare pe forumul Bitcoin Talk de ieri, un reprezentant al schimbului a spus că utilizatorii accesează acum o parte din site-ul mai mare, care se va relansa și care va schimba imaginea companiei. Spun că vor deveni o firmă de investiții reglementată.

Conform statisticilor vizitatorilor, până acum s-au logat peste 3500 de utilizatori.

Luna trecută, autoritățile din Grecia au arestat sub un mandat american un cetățean rus, despre care au spus că participă la operarea schimbului. Este o acuzație pe care reprezentanții BTC-e au negat-o mai târziu.

După ce domeniul a fost confiscat, procurorii americani au făcut un rechizitoriu. Cei care au rămas să controleze compania au anunțat pe Bitcoin Talk care este planul pentru pe viitor. Ca parte din acest plan, după cum se raporta la momentul respectiv, este să lanseze niște jetoane de datorii, cu scopul de a recupera o parte din pierderile utilizatorilor.

Un update de  pe noua pagină BTC-e recomanda ca utilizatorii să își schimbe setările de securitate, ținând cont de cele mai recente acțiuni ale autorităților americane.

”Din cauză că datele au fost confiscate, sunt riscuri ca acestea să fie compromise. De aceea, pentru a vă recupera fondurile, trebuie să vă schimbați setările de securitate” scriau aceștia în mesaj.