Pe 14 martie, un subcomitet al Comitetului de Servicii Financiare din Casa Reprezentanților va organiza o audiere intitulată „Examinarea criptomonedelor și a piețelor ICO”. Audierea marchează prima ocazie în care un grup din Congresul American discută în mod express despre problema finanțării ICO-urilor, subiect care a fost în centrul atenției pentru agenții ca SEC, dar și pentru autoritățile din întreaga lume.

Declarațiile unora dintre membrii Piețelor Capitale, Securităților și Subcomitetului de Investiții sugerează ă audierea din Congresul American va avea în mare parte o înclinație didactică. Reprezentantul Tom Emmer a spus săptămâna trecută că unii dintre participanți vor fi prezenți ca să învețe mai multe despre criptomonede și despre vânzarea de jetoane.

„Cred că o să fie mai mult elementar”, a spus acesta într-un interviu la Summitul de Blockchain din Washington. „Nu cred că înțeleg profunzimea sau dimensiunile acestui subiect încă.”

Alte comentarii vorbesc despre „apetitul” pentru discuții pe care l-a subliniat Emmer. Randy Hultgren și-a exprimat dorința de a vorbi despre protecția investitorilor în ICO-uri.

„Aștept cu nerăbdare discuțiile despre felul în care criptomonedele pot să deschidă noi oportunități pe piețele financiare. În mod special sunt interesat să discut cum să balansăm accesul la credite și protecția investitorilor în domeniul așa-numitelor ICO-uri”, a spus acesta.

O listă de participanți publicată anterior ranforsează natura informațională a audierilor. Printre participanți se numără dr. Chris Brummer, profesor de legislație la Universitatea din Georgetown, Mike Lempres, director legislativ și administrator de risc la Coinbase, Peter Van Valkenburgh, director de cercetare pentru grupul non-profit Coin Center și Robert Rosenblum, partener la Wilson Sonsini Goodrich and Rosati.

Gradul de expertiză legală accesat la audieri sugerează că discuția se va învârti în mare parte în jurul reglementărilor, mai ales pe problema clasificării jetoanelor ca securități.

Cea mai recentă incursiune congresională

Audierile reprezintă cea mai recentă întâlnire importantă a autorităților americane la care se vor discuta criptomonedele. Aceasta va avea loc la puțin peste o lună după ce Comitetul de Afaceri Urbane a discutat cu liderii SEC și CFTC la început de februarie.

La acel eveniment, Jay Clayton de la SEC și Christopher Giancarlo de la CFTC au sugerat că agențiile lor ar putea să apeleze la congres pentru a-și extinde jurisdicția și asupra pieței cripto.

Acestea fiind spuse, ambii directori de agenții au spus că vor să ofere un mediu pentru tehnologie, dar nu pe seama protecției investitorilor.

„Îi datorăm noii generații să îi respectăm entuziasmul pentru monede digitale, cu un răspuns rezonabil și echilibrat, nu unul expeditiv”, a spus la vremea respectivă Giancarlo.

Congresul are de asemenea câteva proiecte de lege legate de criptomonede. Succesul pe termen lung al acelor măsuri nu este sigur într-un mediu politic în schimbare. Discuțiile de miercuri ar putea să joace un rol în cele din urmă, într-o perioadă în care autoritățile se uită la diferite propuneri pentru a spori supravvegherea la nivel federal a schimburilor și pentru a studia legătura dintre criptomonede și finanțarea terorismului.

În zilele care au urmat audierilor din februarie, subcomitetele au ținut audieri despre blockchain care nu s-au legat de subiectul reglementărilor și au servit ca platformă pentru învățare.