Sony Financial Ventures, parte a conglomeratului japonez Sony Corporation, a investit o sumă „de șase cifre” în furnizorul de tehnologie pentru tokenuri security Securitize.

Investiția este o extensie a celei mai recente runde de finanțare de 14 milioane de dolari a Securitize. La aceasta au participat giganții japonezi MUFG Innovation Partners și Nomura Holdings, printre altele.

„Pe măsură ce Japonia se pregătește să aprobe noua sa lege privind valorile mobiliare digitale, Securitize continuă să se poziționeze ca lider pe această piață prin adăugarea unui alt partener financiar corporativ de top pe lista sa de investitori de talie mondială care ne susțin în țară”,

a declarat cofondatorul și CEO-ul Securitize Carlos Domingo.

Lege privind valorile mobiliare digitale si activele cripto

Japonia urmează să își modifice legea privind activele cripto în aprilie 2020. Domingo a menționat că modificarea se referă în special la Legea privind decontarea fondurilor și Legea instrumentelor financiare și a schimbului (FIEA). Acestea vor îmbunătăți reglementările privind oferte inițiale de monede (ICO) prin aplicarea reglementărilor privind valorile mobiliare în conformitate cu FIEA.

Modificările se aplică atunci când un ICO este un program de investiții care distribuie profituri de la emitenți către investitori.

„Aceste oferte de tokenuri security (STO) vor fi supuse cerințelor de divulgare. Emitenții sau brokerii care se ocupă de STO vor fi supuse cerințelor de înregistrare în baza FIEA modificată”,

a adăugat Domingo.

Ce este un STO si cum functioneaza?

Junji Nakamura, director și membru al consiliului de administrație al companiei Sony Financial Ventures, a declarat că Securitize „exploatează tehnologia blockchain pentru a crea o nouă clasă de active cu abilități uimitoare”.

Securitize a primit, de asemenea, o investiție de șapte cifre de la SBI Investment din Japonia în noiembrie. În total, firma a strâns peste 30 de milioane de dolari în finanțare până în prezent.

CryptoZZ