Stiri cripto de weekend – Codul Libra de pe GitHub atrage critici – Binance Launchpad anunță IEO Elrond

Codul Libra de pe GitHub atrage critici

Proiectul Libra de pe GitHub a stârnit interesul a peste 10.000 de utilizatori ai platformei, generând numeroase comentarii. Până în prezent, au fost create peste 1000 de clone ale codului de bază, modificat de alți dezvoltatori.

Principalele probleme semnalate de cei care au analizat proiectul sunt minore, dar critica majoră este lipsa de descentralizare. Cu toate acestea, Asociația Libra, gestionarul proiectului cripto, a subliniat că blockchain-ul este la început și că va evolua pe parcurs.

Jameson Lopp, CTO-ul de la compania cripto Casa, a declarat că pricinpalele întrebări se învârt în jurul limbajului de programare Move dezvoltat de Facebook.

“Există, de asemenea, întrebarea dacă oamenii care nu sunt validatori vor putea să ruleze noduri care să descarce toate blocurile de tranzacții și să le verifice”,

a spus el.

Binance Launchpad anunță IEO Elrond

Elrond este cel mai nou proiect blockahin ce organizează o ofertă inițială de schimb (IEO) pe platforma Launchpad a Binance. Proiectul ca vinde 5 miliarde de tokenuri ERD (25% din oferta totală) pentru un total de 3,25 milioane de dolari. Având în vedere succesul anterior al Binance Launchpad, Elrond nu ar trebui să aibă nicio problemă în strângerea aceastei sume.

Elrond construiește un blockchain axat pe scalabilitate, iar echipa declară că rețeaua poate livra până la 10.000 de tranzacții pe secundă. Testul “Zero to One” de la Elrond a atins un maxim de 12.500 tranzacții pe secundă.

Craig Wright susține că nu deține controlul asupra adreselor Bitcoin originale

În procesul intentat de moștenitorii lui David Kleiman, Craig Wright a susținut că nu deține controlul asupra adreselor originale ce conțin criptomonedele Bitcoin minate la începutul proiectului.

Acuzatorii su susținut că Wright a “a falsificat o serie de contracte care presupuneau transferarea activelor lui Dave către Craig”. Aceste active includ Bitcoin în valoare de 5 miliarde de dolari.

La rândul său, Wright a susținut că a pus la dispoziția lui Kleiman cheile private ale portofelelor înainte de decesul acestuia și că a renunțat la proiectul Bitcoin în 2010.

Craig Wright continuă să susțină că este creatorul Bitcoin, dar că nu controlează criptomonedele minate la început.

Autoritățile din iran confiscă 1000 de echipamente de minare Bitcoin

Autoritățile din Iran au confiscat aproximativ 1.000 de mineri Bitcoin din două fabrici abandonate, potrivit RadioFreeEurope.

În urma acțiunii din 27 iunie, un purtător de cuvânt al Ministerului Energiei a declarat că operațiunile miniere de criptomonede au destabilizat rețeaua electrică și au afectat accesul electric pentru gospodării și întreprinderi. El a avertizat că guvernul va continua să continue să închidă operațiunile miniere, care au proliferat în ultimii ani.

Consumul de energie electrică în țară a crescut cu 7%, potrivit ministrului, datorită prețului redus al energieie electrice din Iran. De asemenea, economia instabilă a determinat populația să se orienteze spre minarea și utilizarea de criptomonede. În prezent, această activitate nu este legală în Iran.

Banca Centrală lucrează în prezent la un proiect de lege care să interzică utilizarea de criptomonede ca mijloc de plată. De asemenea, cei interesați să deruleze activități de minare trebuie să obțină aprobare.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

2 luni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

3 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

3 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

3 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

3 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

3 luni