Doi congressmani americani propun declararea criptomonedelor stabile drept securities

”Amenințarea” Libra a generat reacții negative din partea tuturor guvernelor din lume, iar Congresul american nu este o excepție. Doi membri ai Comisiei pentru Servicii Financiare au propus un proiect de lege care să declare criptomonedele stabile drept securities.

Reprezentanții Sylvia Garcia (D-Texas) și Lance Gooden (R-TX), au introdus proiectul numit

„Criptomonedele stabile gestionate sunt securities”. Scopul legii este de a „proteja consumatorii împotriva anumitor criptomonede, cum ar fi Facebook Libra Project”.

„Investitorii obisnuiți trebuie să știe că pot avea încrederea emitenților din spatele activelor lor financiare”,

a spus Gooden într-un comunicat.

„Acest proiect de lege le-ar aduce securitatea pe care o merită prin aplicarea legilor pe care le folosim pentru reglementarea titlurilor financiare în acest nou domeniu al monedelor digitale.”

Libra este “clar” un tip de secrutity în conformitate cu legile existente, a spus Gracia la rândul său.
Garcia și Gooden au fost printre parlamentarii care au insistat ca Mark Zuckerberg să fie auditat de comisia financiară în octombrie.

Colaborarea lor la acest proiect de lege marchează un alt efort bipartizan de a pune constrângeri de reglementare pe criptomoneda stabilă propusă de Facebook.

Libra nu este security

David Marcus a insistat frecvent că Libra nu este security în declarațiile sale. În cadrul audierii sale în fața Congresului, el a susținut că Libra seamănă mai degrabă cu sistemul de plăți digitale PayPal decât cu un fond de tranzacționare de secrutities sau cu un ETF.

Lipsa de claritate a legislației americane a generat probleme și altor companii cripto. De exemplu, SEC a dat în judecată Telegram, blocând distribuirea tokenurilor GRAM. Autoritatea de reglementare a susținut că tokenul este un security, ceea ce înseamnă că vâzarea acestora din 2017 a fost ilegală.

Ike

Postari recente

Cu ce poate ajuta tehnologia blockchain?

Tehnologia Blockchain a devenit unul dintre cele mai populare cuvinte când vine vorba despre noile… Citeste mai mult

59 de minute

BMW lansează o nouă soluție blockchain pentru lanțul de aprovizionare

Producătorul de automobile BMW a anunțat o nouă platformă blockchain denumită PartChain. Aceasta va fi… Citeste mai mult

3 ore

Binance va achiziționa Coinmarketcap pentru 400 de milioane de dolari

Conform unui raport publicat the The Block, compania Binance se pregătește să achiziționeze CoinMarketCap. Achiziția… Citeste mai mult

21 de ore

Opera integrează Unstappable Domains pe versiunea Android

Utilizatorii browserului Opera pot avea acum acces la site-urile web descentralizate .crypto oferite de Unstappable… Citeste mai mult

24 de ore

Alethea AI integreaza DeFi staking pentru monetizarea de meme-uri

Alethea AI, care permite oricui să creeze și să monetizeze meme-uri, a lansat un nou… Citeste mai mult

24 de ore