Coinbase obține licență de e-money în Irlanda

Banca centrală din Irlanda a acordat companiei Coinbase licență de e-money. Reprezentanții Coinbase au declarat că licența este necesară pentru extinderea operațiunilor în Uniunea Europeană.

Coinbase deține deja licență e-money în Marea Britanie, dar odată cu Brexit, aceasta nu ar permite exchange-ului să activeze în uniunea Europeană.

„Licența este un plan B pentru Brexit. Pe măsură ce planificăm toate eventualitățile, este important să continuăm să deservim clienții din toată Europa, iar Irlanda este alegerea noastră preferată acolo”,

a declarat Zeeshan Feroz, șeful filialei UK a Coinbase.

vinde bitcoin

În octombrie 2018, Coinbase a deschis un exchange crypto-to-crypto în Dublin, iar noua licență le va solidifica prezența pe piața europeană.

Ucraina lucrează la legalizarea criptomonedelor

Noua administrație de la Kiev, condusă de președintele Volodymyr Zelensky, a adus interes reînnoit pentru criptomonede. Ministerul Transformării Digitale din Ucraina a propus o serie de noi proiecte de lege care să stabilească un statut clar pentru criptomonede și promovarea industriei blockchain.

Oficialii guvernamentali au subliniat faptul că, deși nu sunt interzise în Ucraina, în prezent nu au statut oficial. Legalizarea lor este necesară pentru a proteja companiile care se ocupă de ele și pentru a spori veniturile bugetare din impozitarea acestor activități.

A fost organizat un grup parlamentar numit „Blockchain4Ukraine” ce a elaborat un program cu pașii necesari pentru legalizarea domeniului. Acestea includ legalizarea mineritului, atragerea exchange-urilor internaționale în Ucraina și dezvoltarea terminologiei legale necesare. De asemenea, menționează adoptarea modificărilor la legislația existentă, punerea în aplicare a standardelor FATF privind spălarea banilor, precum și integrarea tehnologiilor blockchain în registrele guvernamentale.

Un alt proiect de lege, propus de asociația Blockchain Ucraina are în vedere crearea unei Crypto-valley.
Conform unei statistici realizate anul trecut, 13% dintre ucrainieni dețin criptomonede.

Dicționarul Oxford adaugă termenul ”Satoshi”

Oxford English Dictionary (OED), publicat de Oxford University Press, a adăugat oficial cuvântul „Satoshi” în baza sa de date.

OED definește Satoshi ca: „Cea mai mică unitate monetară din sistemul de plată digitală Bitcoin, egală cu a o suta milionime dintr-un bitcoin.”

Bitcoin a fost adăugat în decembrie 2014 și este definit ca

„monedă digitală în care tranzacțiile pot fi efectuate fără a fi nevoie de o bancă centrală.”

Asociația Libra semnează charterul și creează consiliul de conducere

Controversata Asociație Libra a semnat în sfârșit charterul și a stabilit consiliul de conducere, la câteva zile după ce a pierdut câțiva membri fondatori importanți. Cei 21 de membrii oficiali sunt exchange-ul Coinbase, custodele Xapo, Anchorage, Bison Trails. Creative Destruction Lab, Andreessen Horowitz, Thrive Capital, Ribbit Capital, Union Square Ventures. Breakthrough Initiatives, Illiad, Vodafone, Farfetch, Uber, Lyft, Kiva, Mercy Corps. Women’s World Banking, Spotify și PayU.

Consiliului Asociației Libra este format din David Marcus, liderul proiectului din partea Facebook, Kathryn Haun, partener general la firma VC Andreessen Horowitz; Matthew Davie, directorul de strategie al Kiva și Patrick Ellis, consilier general la PayU.

Asociația a menționat pe 14 octombrie că peste 1.500 de organizații sunt interesate să se alăture inițiativei. Doar 180 de entități îndeplinesc criteriile de membru ale asociației. Pentru a se alătura, este nevoie de un vot de două treimi din cei 21 de membri ai consiliului de administrație.