Sinteza cripto 7 August – Coreea de Sud planifică licențierea companiilor cripto – Agenția de Impozite din Marea Britanie solicită informații cu privire la tranzacțiile cu criptomonede

Coreea de Sud planifică licențierea companiilor cripto

Comisia de Servicii Financiare din Coreea planifică modificarea modului în care reglementează companiile cripto. Conform unui articol publicat de Business Korea, această decizie se bazează pe noile recomandări FATF, publicate în iunie 2019.

Mai exact, Comisia dorește să implementeze un sistem de licențiere pentru companiile ce derulează activități asociate cu criptomonedele. Până acum, reglementarea industriei cripto era realizată în mod indirect, prin intermediul domeniului bancar.

Declarațiile oficiale susțin că această măsură pentru licențierea companiilor cripto va sprijini combaterea spălării banilor prin criptomonede.

Agenția de Impozite din Marea Britanie solicită informații cu privire la tranzacțiile cu criptomonede

HM Revenue & Customs, autoritatea fiscală britanică, a transmis solicitări de date de la exchange-urile cripto cu privire la istoricul de tranzacții ale cetățenilor britanici. Aparent, aceasta este o încercare de recuperare a taxelor și impozitelor datorate de traderii cripto.

Până în prezent, cel puțin trei exchange-uri au primit astfel de solicitări de informații – Coinbase, eToro și CEX.IO.

Solicitările HMRC urmează un model stabilit de Serviciul de venituri interne ale SUA (IRS) și de alte guverne. Luna trecută, IRS a început să trimită scrisori de avertizare către peste 10.000 de americani, despre care se presupune că nu au raportat corect tranzacțiile cripto realizate.

Poliția din China investighează un exit scam al investitorilor chinezi ce au achiziționat EtherDelta

Potrivit informațiilor publicate de presa locală, investitorii chinezi din EtherDelta au fost acuzați de „o escrocherie majoră”. Exchange-ul a fost vândut către aceștia în 2017, iar investitorii au lansat un token numit EDT care s-a dovedit a fi un exit scam. În prezent, poliția investighează plângerile depuse de investitorii în tokenul EDT.

Platforma de tranzacționare cripto EtherDelta a fost fondată de Zachary Coburn în iulie 2016 și s-a specializat în trazacționarea tokenurilor Ethereum și ERC-20. Coburn a fost acuzat de SEC de operarea unui exchange de securities neînregistrat și a plătit în total o amendă de aproximativ 400.000$.

Un hacker susține că a accesat informațiile KYC ale Binance, exchange-ul neagă incidentul

Un hacker a susținut că a accesat informațiile personale a peste 10.000 de clienți Binance și amenință că le va face publice dacă nu este plătit cu 300 BTC. CEO-ul Binance a susținut că datele clienților sunt în siguranță și că informațiile hacker-ului provin dintr-un incident din februarie 2018. La momentul respectiv, o firmă ce realiza verificările KYC pentru Binance și Kraken a fost compromisă.

Changpeng Zhao a declarat că încearcă să afle cine este persoana din spatele șantajului și a solicitat publicului să nu distribuie informațiile publicate de hacker în grupurile de Telegram.

Ike

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

2 zile

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

2 zile

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 zile

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

2 zile