Rețeaua Lightning, mai rapidă decât Apple Pay la înregistrarea noilor utilizatori

Rețeaua Lightning este cu doar câteva secunde mai lentă decât cele mai bune soluții de plată digitală de pe piață, cum ar fi Apple Pay. Conform analistului JP Thor, în ce privește înregistrarea noilor utilizatori, Lightning este mult mai eficientă.

Înregistrarea unui cont nou, ce include verificările KYC, durează aproximativ cinci minute în ambele sisteme. În ce privește înregistrarea comercianților, rețeaua Lightning s-a dovedit mult mai rapidă deoarece pentru utilizarea Apple Pay este necesar un terminal Eftpos.

Testerul a concluzionat că soluția de plăți Lightning Network este deja comparabilă cu cele mai bune soluții de plată fiat de pe piață.

Numărul de tranzacții zilnice Bitcoin a crescut

Conform statisticilor realizate de transactionfee.info, numărul de tranzacții zilnice cu Bitcoin a crescut în ianuarie 2019. În prezent, sunt realizate în medie 335.000 de tranzacții pe zi, similar cu nivelul înregistrat în ianaurie 2018. Este de remarcat că prețul BTC era de peste 19.000$ anul trecut, în timp ce în prezent se tranzacționează cu aproximativ 3450$.

Jameson Lopp, analistul șef al companiei Casa, a concluzionat că ”rețeaua Bitcoin s-a îmbunătățit și a crescut”.

Telegram se pregătește să lanseze rețeaua de test în martie

Proiectul cripto al Telegram planifică să lanseze rețeaua de test în luna martie. Conform unui declarații recente, mașina virtuală Telegram este finalizată și necesită doar modificări minore. Aceasta va procesa calculele în același mod în care face mașina virtuală Ethereum.

Telegram a finalizat prima sa rundă de pre-vânzare a noului token TON cu aproximativ un an în urmă. Cea de-a două tură a fost finalizată în martie, suma totală acumulată în curusl ICO-ului ridicându-se la 1.7 miliarde de dolari. Noua platformă se așteaptă să intre în competiție cu Ethereum, EOS, Tron și nenumărate alte sisteme bazate pe contracte inteligente.

Comisar SEC: un ETF Bitcoin va fi aprobat

Comisarul SEC Robert J. Jackson a declarat că, în ciuda respingerilor anterioare ale cererilor de ETF Bitcoin, anul acesta atitudinea autorității de supravaghere se va schimba. Jackson este de părere că, în cele din urmă, una dintre propuneri va fi aprobată.

“În cele din urmă, cred că cineva va satisface standardele pe care le-am stabilit”,

a declarat comisarul SEC.

Comisarul SEC Hester M. Peirce și-a exprimat, de asemenea, dezacordul cu privire la atitudinea negatică a autorității de supraveghere. În iulie 2018, când SEC a respins ETF-ul Bitcoin Winklevoss, ea a declarat că aceasta a fost o decizie eroantă.

Mulți analiști, inclusiv Andreas Antonopoulos, sunt de părere că un Bitcoin ETF este doar o problemă de timp. Cu toate acestea, alții rămân sceptici în privința utilității sale în industrie.