Doar glumește – dar poate totuși ar trebui să o facem. Cam asta e ideea principală a ploii de mesaje pe Twitter de luni. Creatorul ethereum, Vitalik Buterin, a spus că propunerea de a da o limita emisiei de ether a fost o glumă de 1 aprilie.

Limita emisiei de ether — Inițial a spus că voia doar să vadă ce spun oamenii despre meritele ideii de a avea o rată de emisie fixă. Buterin a adăugat că acum crede că ideea „merită luată în serios”.

Îmbunătățirea de protocol EIP 960, publicată pe 1 aprilie, propune ca întreaga emisie de ether să fie limitată la 120 204 432 de unități, de două ori suma vândută inițial în 2014. Propunerea ar urma să „asigure sustenabilitatea economică a monedei ethereum” și vine ca răspuns la politica monetară neclară pe care o are acum criptomoneda.

Vitalik Buterin a spus că nu ar trebui să conteze dacă propunerea a fost scrisă ca o glumă sau nu.

„Cuvintele au fost scrise pe Github, iar argumentele sunt argumente foarte reale”, a spus acesta, sugerând că propunerea este „foarte serioasă”.

Buterin a continuat prin a spune:

„Dacă comunitatea vrea o emisie fixă și oamenii cred că EIP 960 este o metodă bună de a obține acest lucru, atunci ar trebui să adopte propunerea. Dacă comunitatea nu crede asta, nu ar trebui să o adopte. Este o chestiune valabilă, indiferent dacă propunerea a fost făcută în glumă.”

Buterin a mai spus că undeva la 20% din postarea de pe blog care anunța EIP plagia websiteul Tron, un startup blockchain de divertisment.

Totuși, după răspunsul comunității, Buterin a spus că „acum crede” că dezvoltatorii ar trebui să se gândească la crearea unui plafon. A dat câteva argumente în favoarea propunerii, inclusiv faptul că, pe termen lung, „monedele inflaționare sunt o idee proastă”.

Buterin a spus în concluzie că, comunitatea ethereum a progresat de la a aștepta răspunsuri de la dezvoltatorii core la a face schimbări și la a dezbate idei, indiferent de cine le propune. A mai spus însă și că „mai avem un drum lung înainte”.