Începând cu data de 1 iunie, LocalBitcoins a eliminat opțiunea de cumpărare a criptomonedelor cu numerar. Până acum, utilizatorii aveau posibilitatea de a alege întâlnire directă cu vânzătorul și plata cash.

Compania a explicat că decizia a fost luată din cauza legislație împotriva spălării banilor din Finlanda, unde LocalBitcoins este înregistrată.

”Legea ne cere să respectăm anumite criterii și să punem în aplicare controale eficiente pentru a atenua amenințările conexe spălării de bani și finanțării terorismului”,

se arată în declarația oficială.

“Pentru a ne adapta la actualul mediu de reglementare, a trebuit să ne reconsiderăm politica privind tranzacțiile cu numerar, precum și zonele geografice în care serviciile noastre sunt disponibile, printre alte caracteristici ale platformei”

Luna trecută, site-ul a anunțat că nu va mai fi disponibil pentru utilizatorii din Iran.

O regulă ce nu este foarte restrictivă

Chiar daca LocalBitcoins a eliminat opțiunea de cumpărare a criptomonedelor cu numerar, în prezent compania nu a făcut eforturi deosebite pentru a implementa restricții. Înregistrarea pe site necesită verificarea prin e-mail și telefon mobil, dar nu și un act de identitate.

Cryptocoin.Pro are comision zero la cumparare prin transfer bancar!

De asemenea, se presupune că utilizatorii au acum dreptul să dețină un singur cont. Cu toate acestea, o cartelă telefonică și a adresă de e-mail nu sunt deloc greu de obținut.

Este adevărat că, în general, vânzătorii din zonele geografice unde legile sunt mai dure vor insista să vadă un act de identitate. Cu toate acestea, în cazul în care nu se tranzacționează cantități mari, se găsesc și cei ce vor accepta tranzacții anonime.

Alternative la LocalBitcoins

Pentru cei ce doresc să își păstreze anonimitatea în realizarea tranzacțiilor cu criptomonede, există câteva alternative la LocalBitcoins.

HodlHodl a fost prima platformă de tranzacționare de tip peer-to-peer, fiind lansată în februarie 2018. Se bazează pe un sistem de escrow multi-sig pentru combaterea înșelătoriilor. De atunci, platforma a adăugat un birou OTC de nu impune verificări KYC/AML.

Bisq este un exchange P2P descentralizat non-custodial și fără verificarea identității. Funcționează sub forma unei aplicații pentru Windows, Mac și Unix. Există, de asemenea, aplicații iOS și Android pentru notificări mobile de tranzacții.

În ceea ce privește confidențialitatea, toate datele sunt stocate la nivel local, iar datele de identificare personală sunt distribuite numai partenerilor comerciali.

Alte alternative includ Paxful și LocalCoinSwap.

vinde bitcoin