Platforma peer-to-peer LocalBitcoins a anunțat că va introduce verificări KYC/AML pentru clienți. Noile reguli se datorează legislației europene cu privire la serviciile financiare de tip escrow.

LocalBitcoins este înregistrată în Finlanda și are termen până în noiembrie 2019 să introducă măsurile de identificare.

O nouă lege finlandeză ce se aplică criptomonedelor

Parlamentul finlandez a aprobat o propunere pentru un nou Act privind furnizorii de servicii valutare virtuale și un amendament la Legea privind detectarea și prevenirea spălării banilor și a finanțării terorismului (“legea AML”). Noua legislație obligă furnizorii de servicii asocatiate cu criptomonedele să realizeze verificiări KYC/AML.

Anunțul oficial de pe blogul LocalBitcoins subliniază că aceasta este un semnal pozitiv pentru industria cripto. Legile vor crea un statut juridic pentru activele criptate și va confirma poziția Bitcoin ca o rețea financiară viabilă și legitimă.

Patru niveluri de verificare pentru utilizatori

“Noul sistem de verificare a identității va introduce 4 niveluri individuale de cont, în funcție de volumul de tranzacții cu BTC. Acestea vor sprijini creașterea încrederii și vor ajuta clinenții să facă distincții între profilele de utilizator. Conturile corporate vor fi supuse unui proces separat de verificare “,

a explicat LocalBitcoins.

Începând cu 18 martie, noii utilizatori trebuie să verifice informațiile de bază în momentul în care se înscriu pe platformă. Acest demers urmărește să împiedice crearea de conturi ilegale.

Cerere mare în țările cu probleme economice

Cererea pentru LocalBitcoins a crescut până la sfârșitul anului 2017, dar de atunci a păstrat niveluri relativ ridicate. Argentina, Chile, Columbia, Peru și Venezuela arată o creștere semnificativă a activității în ultimele luni.

De asemenea, serviciul crește în popularitate și în țările în care există exchange-uri cripto centralizate.

LocalBitcoins este un indicator al intrărilor directe de numerar într-un ecosistem în care cea mai mare parte a tranzacțiilor a fost preluată de perechile crypto-crypto.

Cu toate acestea, serviciul rămâne una dintre cele mai riscante modalități de a achiziționa BTC. Opțiunile de plată diferă în funcție de vânzător, iar utilizarea cardurilor de credit este rară deoarece acestea permit anularea tranzacțiilor.

Popularitatea LocalBitcoins arată că cererea de Bitcoin pentru investiții personale este încă mare. BTC este mult mai solicitată comparativ cu orice altcoin. Serviciul peer-to-peer oferă un sistem de achiziție preferat de un număr semnificativ de oameni.