Cel mai mare retailer de electronice de consum din Japonia, Yamada Denki, a încheiat un parteneriat cu Bitflyer, cel mai mare exchange cripto din tara, pentru a introduce platile in Bitcoin. Inițial, bitcoinul va fi acceptat la două magazine Yamada Denki Labi din Tokyo, dar compania intenționează să introducă în viitor o opțiune de plată în monedă digitală pe tot teritoriul tarii. 

Magazinele Yamada Denki accepta Bitcoin

Potrivit unui ghid publicat de operatorul japonez de telefonie mobilă NTT Docomo și al unei cercetări independente realizate de un serviciu japonez de cercetare în investiții, Kenkyo Investing, “Yamada Denki este cel mai mare lanț de electrocasnice din Japonia”. Reprezentantii acestuia au anunțat că a început să testeze plățile de tip bitcoin începând cu 27 ianuarie.

Ghidul Yabai : cu cele mai mari magazine de electronice din Japonia descrie: “Yamada Denki este cunoscută a fi cel mai mare magazin de electronice din Japonia care comercializează o gamă largă de produse vândute la prețuri rezonabile”, adăugând că:

In gama lor de produse sunt computere, tablete, scaune de masaj, telefoane mobile, aparate de aer condiționat, aparate de bucătărie, camere de luat vederi și articole de remodelare pentru acasă … Majoritatea articolelor afișate și modelele vechi sunt oferite la prețuri reduse, făcând Yamada Denki unul dintre cele mai bune locuri de unde turiștii pot obține produse ieftine”.

In cadrul procesului, două magazine operate direct de retailer au început să accepte un bitcoin: pavilionul de ieșire Yamada Denki Labi Shinjuku și Concept Labi Tokyo.

bitcoin-invest

Compania spune că aceste locații au mulți vizitatori străini, făcându-le locații de testare bune pentru integrarea monedei digitale. Există o limită de 300.000 de yeni (~ $ 2.760) pentru utilizarea acestei opțiuni de plată. Pentru a marca si promova evenimentul, Bitflyer oferă 500 de yeni primilor 500 de clienți care platesc cu Bitcoin utilizând portofel Bitflyer .

Dupa cele doua magazine de testare, Yamada Denki isi propune sa implementeze platile bitcoin la nivel national, potrivit lui Bitflyer. “Prin colaborarea cu Yamaka Denki, contribuim la îmbunătățirea confortului clienților din Japonia și din străinătate”, a comentat Bitflyer. Schimbul a fost lansat recent si în Europa.

În plus față de furnizarea unei metode de plată suplimentare, Yamada Denki a scris:

“Vom implementa inițiative pentru îmbunătățirea recunoașterii bitcoin și promovarea utilizării. Odată cu introducerea acestui serviciu de plată , răspundem diverselor nevoi ale clienților noștri, atât în ​​Japonia, cât și în străinătate. Noi credem că putem oferi servicii îmbunătățite și convenabile”

Yamada Denki operează magazine sub câteva branduri, inclusiv magazinele Tecc Land, magazinele Labi, Yamada Mobile și Yamada Outlet.

Magazinele Tecc Land sunt adesea găsite ca magazine independente în Japonia. Magazinele Labi sunt magazinele de mari dimensiuni care se găsesc adesea în fața stațiilor de tren din centrele orașelor. Yamada Mobile este specializată în telefoane mobile și calculatoare. Potrivit ultimelor statistici ale companiei, în martie 2017 există 956 de magazine operate direct.

În luna aprilie a anului trecut, un alt lanț major de electronice a încheiat un parteneriat cu Bitflyer pentru a accepta plăți in Bitcoin. Bic Camera a încercat, de asemenea, aceasta metoda de plată în două magazine, inițial. Apoi, în luna iulie a anului trecut, compania a anunțat că lansează opțiunile de plată pentru toate magazinele sale. Există aproximativ 40 de magazine Bic Camera în Japonia.