Poliția din Coreea de Sud a arestat doi manageri de exchange și alte două persoane sub acuzația de fraudă, printre care si managerul Coinnest, unul dintre cele mai mari exchange-uri din țară.

În conforimitate cu declarațiile publicate de poliție, arestările sunt rezultatul unor investigații realizate de autoritățile financiare cu privire la acuzații de delapidare de fonduri ce aparțineau clienților.

Kim Ik-hwan, co-fondator și manager al Coinnest, împreună cu alte trei persoane ce se ocupă de managementul fondurilor, sunt acuzați că ar fi transferat fonduri în valoare de miliarde de won (moneda correană) în conturile proprii. Alte infracțiuni includ fraudă și încălcarea legii cu privire la medierea trancțiilor cu criptomonede, precum și alte încălcări alte legii comerciale din Coreea.

În luna martie, procurorii au efectuat descinderi la birouri a trei dintre exchange-urile de criptomonede suspectate că au achiziționat bitcoin cu fonduri ce aparțineau de fapt clienților, fiind confiscate numeroase documente, hard drive-uri și echipamente.

Autoritățile suspectează că persoanele în cauză au utilizat fondurile clienților pentru a cumpăra criptomonede din alte exchange-uri, încasând diferențele. Suspiciunile au apărut incă din luna ianuarie, în urma unui audit efectuar de către Comisia de Servicii Financiare.

Coinnest este unul dintre cele mai populare exchange-uri din din Coreea de Sud, pe locul trei după Bithumb și Upbit, principalele monede tranzacționate fiind Tron (cu un volum de 6 milioane de dolari zilnic) și Bitcoin (aproximativ 2,2 milioane de dolari).

Coreea de Sud este una dintre țările cu cel mai mare volum de tranzacții, iar autoritățile au implementat reglementări cu privire la identificarea traderilor de criptomonede, inclusiv prin inspecții la cele mai mari bănci comerciale pentru a identifica titularii conturilor utilizate de exchange-uri pentru a gestiona banii clienților.