Fondator și investitor al Morgan Creek Capital, Mark Yusko, a anunțat că dorește să înființeze un nou fond de investiții în valoare de 500 milioane de dolari care să se concentreze exclusiv pe bunuri digitale și alte proiecte bazate pe blockchain.

”Morgan Creek consideră că blockchain este unul dintre cele mai puternice și valoroase tehnologii dezvoltate în era digitală. De asemenea, credem că această inovație este aplicabilă în toate domeniile și poate crea oportunități de investiții enorme.”

Yusko, cunoscut în piețele cripto ca un ”taur” și susținător al bitcoin, a declarat în trecut că prețul Bitcoin va ajunge la 1 milion de dolari în următoarele decade, cu o șansă de 75% să atingă 500,000$ în următorii 20 de ani.

Un prin pas în demersul de creare al noului fond de investiții, Morgan Creek a achiziționat compania Full Tilt Capital, care a lansat recent un fond dedicat bunurilor digitale.

Anthony Pompliano, partener în cadrul Full Tilt, a declarat pentru Bloomberg că noul fond dorește să transforme bunurile imobiliare, creditele și alte tipuri de echități în tokenuri digitale care să fie ulterior vândute investitorilor, însă aceste planuri se vor lovi de reglementările existente pe piață în prezent.

Dacă Morgan Creek va reuși să strângă cele 500 milioane de dolari, acest fond va constitui aproximativ 25% din cifra de afaceri a firmei și va fi cel mai mare fond de instestiții cripto de pe piață.

Anterior, Mike Novogratz a planificat un fond similar, însă într-un final a adunat 250 milioane în baza cărora a inființat prima bancă comercială bazată pe criptomonede.

Proiectul lui Yusko este remarcabil mai ales din perspectiva declarațiilor emise de Comisia de Supraveghere a Titlurilor de Valoare și a Bursei (SEC) din Statele Unite, care intenționează să realizeze verificări asupra acestui tip de fonduri ca parte a investigațiilor în industria ICO.