Preţul bitcoinului a scăzut cu 520$ după recordurile înregistrate săptămâna trecută. Market cap-ul monedei valorează mai puţin cu aproximativ 3.4 miliarde de dolari. Experţii cred însă că preţurile vor creşte în continuare.

Aproape 4 miliarde de dolari s-au volatilizat din market cap-ul bitcoinului în ultimele zile, moneda depreciindu-se cu 19%.

La data de 24 mai, bitcoinul înregistra cea mai mare cotaţie – 2791$. Ieri însă valoarea coborâse la 2267$, cu 520$ mai puţin decât săptămâna trecută.

“Scăderea de preţ nu a avut un impact major; cotaţia de astăzi este încă mai mare decât acum o săptămână,” a declarat către CNBC Bobby Lee, preşedintele exchange-ului BCTT.

“Cred că deprecierea a fost doar o mişcare pentru a se obţine profit după creşterile uriaşe de preţ,” a mai transmis acesta.

Market cap-ul criptomonedei a scăzut de la 40.5 miliarde, valoare înregistrată joi, la 37.08 miliarde.

Săptămâna trecută, Nicola Duke, analist al platformei Forex Analytix, a transmis de asemenea faptul că preţul de 2800$ reprezintă o limită momentan pentru bitcoin. Într-adevăr aşa s-a şi întâmplat, moneda scăzând ulterior.

Lee crede în continuare că scăderea de preţ este una temporară, iar bitcoinul va creşte iarăşi, deoarece starea de fapt a lucrurilor nu s-a schimbat.

Printre factorii care au influenţat aprecierea bitcoinului se numără:

  • Japonia a acceptat oficial moneda ca mijloc de plată.
  • S-a găsit o soluţie pentru problema scalabilităţii.
  • Start-up-urile cresc per ansamblu market cap-ul criptovalutelor prin intermediul ICO-urilor.
  • India și Australia au anunțat că vor accepta din vară bitcoinul ca mijloc de plată.

Pe termen lung, susţinătorii criptovalutei sunt entuziasmaţi de gândul că banii digitali ar putea rivaliza cu banii fiat. Investitorii sunt de asemenea de părere că preţurile vor continua să crească.

Pe piaţă există zvonuri care indică o cotaţie de 6000$ pentru un bitcoin până la sfârşitul anului:

“Există o cantitate importantă de lichidități în bitcoin, datorită interesului crescut în rândul investitorilor din Asia, în special cei din Japonia și Coreea de Sud. Nu aș fi surprins dacă prețul monedei s-ar dubla și ar ajunge aproape 6000$ până la finalul anului,” a declarat pentru CNBC, Aurelien Menant – CEO al exchange-ului Gatecoin.

Sursa – CNBC