Platforma cripto BitMEX a adăugat trei noi jurisdicții la lista sa de restricții comerciale – Bermuda, Hong Kong și Seychelles. În ultimele luni, exchange-ul a interzis și tranzacționarea pentru utilizatorii din Statele Unite, provincia Québec din Canada, Cuba, Crimeea și Sevastopol, Iran, Siria, Coreea de Nord și Sudan.

Restricționarea înregistrării se face pe baza sistemului de geo-blocare a IP-urilor provenite din aceste țări. HDR Global Trading Limited (HDR), compania mamă a BitMEX, a publicat o explicație:

„Implicarea sporită a autorităților de reglementare cu toți actorii importanți din industrie nu numai că este de așteptat, ci este binevenită. Misiunea unor buni regulatori este de a se asigura că cetățenii cinstiți nu sunt înșelați. . . Din acest motiv, am decis să restricționăm accesul la BitMEX pentru utilizatorii din jurisdicțiile în care se află angajații și birourile afiliate HDR. “

În prezent, bitMEX este înregistrată în Seychelles și are birouri în Bermuda și Hong Kong.

Măsură de precauție

Decizia este o măsură de precauție, având în vedere că exchange-ul a intrat în atenția autorităților. În luna iulie, CFTC a lansat o investigație cu privire la acuzațiile că cetățenii americani au folosit platforma de tranzacționare. BitMEX nu este licențiat pentru a oferi servicii cetățenilor americani, dar este posibil ca aceștia să fi folosit VPN pentru a tranzacționa derivative.

De asemenea, exchange-ul a primit o notificare de la autoritatea britanică pentru standarde de publicitate (ASA) privind publicitatea falsă. Agenția a constatat că BitMEX „nu a ilustrat riscul investiției” și „a exagerat randamentul investiției” .