Biroul de analiză economică al Departamentului pentru Comerț al Statelor Unite (BEA) a propus o schimbare de regulă pentru sondajul său obligatoriu. Acesta ar impune tuturor companiilor de servicii financiare din SUA să declare dacă au realizat tranzacții transfrontaliere cu criptomonede.

„Sondajul de referință BE-180 al tranzacțiilor cu servicii financiare între furnizorii de servicii financiare din SUA și persoanele străine” este un chestionar obligatoriu BEA emis odată la cinci ani. Acesta este folosit pentru a realiza statistici cu privire la activitatea economică a brokerilor, fondurilor de capital privat și altor companii financiare. Se apreciază că aproximativ 7000 de astfel de instituții participă la sondaj.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

BEA a propus ca ediția următoare a acestui chestionar să includă și măsuri de monitorizare a tranzacțiilor cripto. Conform propunerii oficiale, respondenții nu ar trebui să raporteze sume concrete, ci doar dacă au realizat tranzacții transfrontaliere cu cripto.

“BEA va adăuga o singură întrebare prin care solicită respondenților să raporteze orice activități legate de criptomonede ce au fost realizate în cadrul serviciilor financiare transfrontaliere oferite în 2019”,

se menționează în propunerea de modificare a regulii de aplicare.

Această întrebare nu va strânge informații individuale despre tranzacții, a declarat șeful sucursalei BEA Servicii și Sondaje, Christopher Stein.

“Nu colectăm date detaliate cu privire la tranzacții. Nu colectăm sume separate în dolari aferente acestor servicii, subliniem doar că, de exemplu, o taxă de brokeraj asociată cu tranzacția de criptomonede se află în sfera de aplicare a sondajului”,

a explicat Stein.

Măsuri de monitorizare a tranzacțiilor cripto in urmatorul sondaj BE-180

Sondajul BE-180 a fost aplicat ultima dată în 2015 și nu a menționat tranzacțiile cu criptomonede.

Stein a declarat că extinderea utilizării criptomonedelor face necesară includerea acestora în statistică:

„Este un domeniu nou și în evoluție pe piața serviciilor financiare. Chestionarul este o oportunitate de a solicita mai multe informații și de a clarifica cerințele”,

a spus el.

Datele rezultate vor fi folosite pentru a „monitoriza” serviciile financiare americane și internaționale, pentru a promova comerțul și pentru a ajuta „întreprinderile americane să identifice și să evalueze oportunitățile de piață”, se menționează în propunere.

Publicul are posibilitatea de a depune comentarii cu privire la modificare până pe data de 27 aprilie 2020.

CryptoZZ