Marile nume în Bitcoin au început să facă declarații pentru a calma investitorii “panicați”, după ce prețul BTC a scăzut la 4500 de dolari ieri. John McAfee, de exemplu, a declarat că cea mai recentă baie de sânge nu a constituit nimic altceva decât o altă “iarnă”.

“Oamenii s-au panicat, deși nu era cazul. Suntem pe o piață de urși. E neplăcut, dar asta este. Dar eu am 73 de ani și am văzut  acest tip de evoluții de zeci de ori pe multe piețe. Piețele de urși sunt ca iarna. Întotdeauna este urmată de o primăvară glorioasă. ” a declarat McAfee.

Optimismul lui McAfee l-a reflectat cel al co-fondatorului BTCC, Bobby Lee. Acesta a anunțat luni că speră că speculanții au ”capitulat”, astfel încât să se înregistreze în sfârsit un nivel minim al prețului Bitcoin.

Ca rezultatul al instabilității Bitcoin Cash după hard fork-ul de săptămâna trecută, Bitcoin a ajuns la cel mai scăzut nivel din acest an de doar 4480 dolari.

Piețele Altcoin au fost extrem de afectate, în frunte cu Bitcoin Cash. Criptomoneda a scăzut la jumătate față de valoarea înregistrată la începutul lunii noiembrie.

Nu s-a atins încă nivelul minim

Analiștii au avertizat că, deși barierele majore, cum ar fi 4000 de dolari, nu vor fi depășite “fără luptă”, era probabil că nivelurile actuale nu erau “de jos”.

“4800 de dolari nu au fost un nivel minim în niciun caz – a fost pur și simplu o linie arbitrară în nisip pe care am tras-o și m-am înșelat”

a declarat analistul Crypto Dog pe Twitter marți.

”… Judecând în funcție de volum, suntem încă departe de un nivel minim. Până acum, această vânzare a fost relativ slabă (volum înțelept).”

La cotele actuale, perechea BTC/USD se situează la jumătatea distanței către nivelul minim. Tone Vays a prognozat în mod repetat valoarea de 3000 de dolari ca pe o țintă de lovit înainte ca piețele să inverseze.

Tom Lee: Chill out, Crypto este viitorul

Un alt cripto-entuziast, Tom Lee, și-a revizuit previziunea de preț pentru Bitcoin până la sfârșitul anului. Dacă până acum a susținut că BTC va încheia 2018 la 25.000$, cifra a fost ajustată la 15.000$.

Lee a subliniat, de asemenea, că pătrunderea pe piață a Bitcoin va crește continuu.

“În momentul de față Bitcoin realizează mai multe tranzacții în lanț în raport cu PayPal cu un factor de trei. Practic, de trei ori mai mulți oameni utilizează Bitcoin pentru transfer de bani față de PayPal.”

În ceea ce-i privește pe cei care susțin că în acest moment cripto e mort, Lee susține că este vorba doar de o criză temporară.