Co-fondatorul și analistul tehnic Blockroots, Josh Rager, consideră că cea mai bună metodă de a acumula Bitcoin este prin margin trading și tranzacționarea de perechi Bitcoin-altcoins.

El a postat recent pe Twitter o serie de sfaturi despre acumularea de BTC în perioada în care prețurile se consolidează. Rager a făcut comparații între eficiența margin trading și perechile altcoins-BTC, susținând că:

„Ambele strategii pot fi folosite pentru a acumula mai mult Bitcoin”.

Margin trading cu leverage redus

Potrivit lui Josh Rager, utilizarea margin trading funcționează cel mai bine atunci când piața cripto în ansamblu are un trend descendent sau când BTC depășește constant altcoins. El a sfătuit investitorii să utilizeze leverage scăzut, de 3x (disponibil pe exchange-ul Binance sau Kraken).

vinde bitcoin

”Flipping alts”

O altă metodă de a acumula Bitcoin este cea cunoscută sub denumirea de ”flipping alts”, care presupune tranzacționarea avantajoasă a perechilor BTC-altcoins. În general, aceasta este utilă în perioadele în care prețul Bitcoin se consolidează (nu fluctuează semnificativ).

HODL – Cea mai “sfanta” metoda

Este de menționat însă că dominanța Bitcoin a crescut până aproape de 70%, iar investiția în altcoins în acest moment este extrem de riscantă. Rager a recunoscut și el acest risc și a subliniat că pentru cei ce nu au experiența de trading, HODL este cea mai bună opțiune.

Un alt analist, Rhytm, a subliniat de asemenea că doar cei nerăbdători pierd bani cu Bitcoin. El a publicat o listă cu valorile minime înregistrate de criptomonedă de-a lungul timpului, arătând că dacă în 2015 BTC ajunsese la 185$, valoarea sa în 2018 era de 3200$.