Milenialii economisesc bitcoin — Din ce în ce mai mulți mileniali își investesc economiile în bitcoin în loc de conturi bancare tradiționale.  Conform unui sondaj CoinSpectator, șase din zece mileniali au spus că au cumpărat bitcoin în ultimul an.

Din cei 10 000 de mileniali care au participat la sondaj, 70% au spus că sunt nemulțumiți de ratele la conturile de economii și aproape 65% au spus că își știu banii mai în siguranță dacă investesc în bitcoin, pe care îl controlează, decât să se lase pe mâna băncilor.

Studiul arată că milenialii economisesc bitcoin, și îl preferă în locul băncilor tradiționale.

În ceea ce privește băncile, cifrele arată că cei care economisesc în conturi de economii în Anglia au primit în total 10,06 miliarde de lire sterline în dobânzi, la conturi care însumează 1,3 triliarde puși de-o parte. Bitcoinul pe de altă parte a crescut de la aproape 550 de lire sterline în noiembrie anul trecut la peste 6000 de lire la momentul publicării. Profiturile sunt tentante pentru mileniali, care nu doar că vor să câștige de pe urma creșterii în valoare a bitcoinullui ci și să aibă un sistem de control asupra banilor de pe urma căruia utilizatorii să fie cei care beneficiază.

milenialii economisesc bitcoin

Aproape două treimi din femei au spus că au început prin a investi în bitcoin și și-au diversificat portofoliul cu altcoinuri. Nu este o surpriză, ținând cont că femeile sunt adesea mai prost plătite decât bărbații la locul de muncă și mai dispuse să caute investiții alternative.

70% din respondenți sunt nemulțumiți de dobânzile de lal bancă, iar 75% consideră că au fost jefuiți de bănci.

În următorii cinci ani, majoritatea milenialilor au spus că vor să investească aproximativ două treimi din economiile lor în criptomonedă. Se pare că are loc o revoluție în rândul noii generații, care pricepe mai bine tehnologia și care caută mai multă independență față de instituțiile financiare.

Studiul a fost făcut online de cei de la CoinSpector, în rândul a 10 000 de respondenți cu vârste între 18 și 24 de ani, în perioada 1-31 octombrie 2017.