Omul de afaceri Mike Novogratz, care a fost listat de Forbes în anul 2008 pe lista celor mai bogaţi oameni, a mărturisit că îşi păstrează 10% din avere in bitcoin şi ethereum.

Novogratz este unul din investotorii timpurii în bitcoin şi în ethereum. Omul de afaceri a cumpărat prima oară bitcoini în anul 2013, când preţul era în jur de 50$. Mai târziu în 2013, preţul s-a prăbuşit datorită eşecului Mt. Gox care a dus la pierderi de sute de milioane de dolari ale utilizatorilor.

Miliardar în bitcoin, miliardar în fiat

Investitorii timpurii în bitcoini şi ethereum sunt foarte respectaţi de către comunitate. Faptul că nu şi-au vândut monedele în pofida fluctuaţiilor pieţei le dă un statut aparte în comunitate. În 2013 de exemplu, bitcoinul a stagnat la cele mai mici valori vreme de 11 luni consecutive. Abia în noiembrie a început din nou să crească.

De la plasarea investiţiei din 2013, bitcoinul a crescut de la 50$ la 1270$, atingând maxime istorice în aceste zile.

Novograty a fost prezent la conferinţa Blockchain care a avut loc la Harvard Business School Club din New York. Aici, a mărturisit că decizia de a-şi păstra a 10% din avere în BTC şi ether a fost cea mai bună investiţie pe care a făcut-o până acum.

Achiziţia de ICO-uri

Novogratz a cumpărat ether încă de când era în stadiul de ICO, atunci când preţul jetonului era de 1$. Acum, un ether se tranzacţionează cu 49$ ceea ce înseamnă un profit de 4900% pentru miliardar. La eveniment, Novogratz a mai transmis şi principalul lucru care l-a convins să facă acest pas. Întâlnirea cu fondatorul ethereum – Vitalik Buterin – l-a ajutat să înţeleagă potenţialul adevărat al acestei monede şi aplicabilitatea ei în diverse industrii.

Reţeaua Ethereum şi platforma Enterprise Ethereum Alliance sunt utilizate  de către unele dintre cele mai mari bănci şi corporaţii din lume, inclusiv de către compania de 92 milarde de dolari BHP Billiton.

Novogratz prevede un viitor luminos pentru ethereum şi pentru evoluţia acestuia.

Alţi miliardari investitori în cryptomonede

Tim Draper, un alt investitor miliardar în diverse companii, printre care şi Uber şi Skype, a avut de asemenea succes investind în bitcoin. Până acum, investiţia în această monedă i-a adus un profit de 16 milioane de dolari. În afară de investiţia în monedă, acesta a mai plasat capital şi in exchange-uri cum ar fi Coinplug sau startup-uri precum Factom.

Legătura dintre Draper şi Novogratz este convingerea lor fermă în profitul pe termen lung al bitcoinului şi ethereumului. Novogratz de exemplu şi-a păstrat în continuare banii în bitcoin. A avut încredere în criptomonedă chiar şi în perioadele mai grele, când preţul bitcoinului scădea uneori şi cu 30% pe săptămână.

În orice caz, Novogratz crede că piaţa criptomonedelor va intra în curând într-o bulă ce va putea fi exploatată. Altcoinurile care nu au planuri de scalabilitate pe termen lung cel mai probabil că vor dispărea.

Sursa – Cointelegraph