Directorul Brevan Howard, miliardarul Alan Howard, a anunțat că va lansa un nou fond de investiții dedicat criptomonedelor. Acesta va avea forma unei platforme de portofoliu crypto care își propune să facă investiții stabile pe o piață cunoscută pentru volatilitatea sa.

Platforma este orientată către clienți instituționali și va face investiții strategice în alte fonduri cripto.

Cumpara Bitcoin

Fondul este proiectat să gestioneze până la 1 miliard de dolari în investiții. Potrivit companiei de analiză Hedge Fund Research, grupurile de investiții concentrate pe criptomonede au crescut cu aproape 60% în primele două trimestre ale acestui an.

Pret pe educatie si securitate

Elwood Asset Management, firma care administrează activele digitale personale ale lui Howard, va supraveghea lansarea, construcția și direcția noului fond.

„Pierderea activelor tradiționale în lumea reală este dificilă. În lumea digitală, este foarte ușor să pierzi active. Pune adresa greșit pentru un transfer de bitcoin și au dispărut pentru totdeauna ”,

a spus Bin Ren, CEO, specialist în fonduri blockchain la Elwood.

În mod ideal, proiectul Howard va identifica suficiente firme în care să investească pentru a oferi propriilor clienți opțiuni de portofoliu care să satisfacă profilurile lor de risc, nevoile de lichiditate și cerințele de diversitate.

Elwood poate proiecta portofolii personalizate pentru fiecare investitor. Pentru acest serviciu, Elwood va percepe o taxă de administrare nedivulgată, pe lângă o taxă pentru accesarea fondurilor subiacente.

Anterior, compania Elwood și compania de administrare a investițiilor, Invesco, au lansat ETF cu mize în companii care dezvoltă tehnologie blockchain.

Miliardarul Alan Howard a început să investească în criptomonede din 2017, inclusiv o investiție timpurie în Block.one, creatorul EOS.