Miliardarul Bitcoin Brock Pierce a achiziționat o casă de 1.2 milioane de dolari cu un credit ipotecar garantat cu criptomonede. Pierce a folosit serviciile companiei NEXO, care oferă credite pe baza criptomonedelor.

O istorie colorată

Brock Pierce a devenit faimos în copilărie, când a jucat în filmul The Mighty Ducks cu Emilio Estevez. Ca adult, Pierce a devenit extrem de implicat în industria cripto. În 2013 el a fost co-fondatorul companiei de investiții Blockchain Capital. De asemenea, a investit în Ethereum și în Coinbase. În mai 2014, Pierce a devenit directorul Bitcoin Foundation. Reputația sa a stârnit nemulțumirea altor membri ai consiliului, iar unii au ales să demisioneze.

Ulterior, Pierce a co-fondat Block.one, entitatea responsabilă pentru dezvoltarea proiectului EOS.

În urmă cu un an, Pierce a fost subiectul unui scandal sexual ce data din anii 90. Ca urmare a acestui fapt, el a părăsit proiectul EOS.

În februarie 2018, Brock Pierce a fost nominalizat în top 20 cripto-miliardari realizat de Forbes. Averea sa a fost evaluată la aproximativ 1.1 miliarde de dolari.

Credite garantate cu criptomonede

O mare parte dintre cripto-entuziaști refuză să vândă Bitcoin deținut – un fenomen ce a primit denumirea HODL (”hold on for dear life”). Ca urmare a acestui fapt, au apărut o serie de companii specializate pe credite garantate cu criptomonede.

Câteva exemple de acest tip sunt NEXO, BlockFi, Celsius și multe altele. Aceste firme reprezintă o punte între industria financiară tradițională și industria cripto și oferă dobânzi avantajoase de 8-9%. Celsius de exemplu a oferit credite garantate cu criptomonede în valoare de 1 miliard de dolari în șase luni.

Brock Pierce a utilizat serviciile companiei NEXO, cu sediul în Elveția. Antoni Trenchev, co-fondator și partener de conducere la NEXO, a declarat:

”Pierce a garantat întregul împrumut pentru casa cu Bitcoin … Acesta a fost primul noastru credit ipotecar complet garantat cu criptomonede”.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI.
MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII