Compania Microsoft a depus un brevet ce include un concept nou – minarea de criptomonede cu energia corpului sau creierului uman. Conceptul este denumit„Sistem de criptomonde folosind date despre activitatea corpului”. Acesta ar înlocui minarea bazată pe hardware cu energia generată de corpul sau creierul uman.

”Undele cerebrale sau căldura corporală emisă de utilizator atunci când el îndeplinește sarcina determinată de un furnizor de informații sau servicii, cum ar fi vizualizarea unei reclame sau utilizarea anumitor servicii de internet, poate fi utilizată în procesul de exploatare”.

Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi!

Brevetul susține că acest tip de activitate ar înlocui „munca masivă de calcul” necesară în prezent de unele sisteme de criptomonede convenționale. Acest lucru se datorează faptului că datele colectate din activitatea corpului ar putea fi considerate drept proof-of-work:

”Prin urmare, un utilizator poate rezolva probleme dificile în mod inconștient”.

Minarea de criptomonede cu energia corpului sau creierului uman

Prezentarea conceptului susține că anumite sarcini ar reduce sau ar crește energia de calcul în consecință, în funcție de câtă activitate generează. Sistemul de criptomonede care utilizează date despre activitatea corpului uman ar funcționa cel mai probabil printr-un server care dă o comandă unui dispozitiv portabil.

Datele privind activitatea corporală pot fi generate pe baza activității corporale percepute a utilizatorului. Un sistem de criptomonede cuplat la dispozitivul utilizatorului poate verifica dacă datele privind activitatea corpului îndeplinesc condițiile prestabilite. Acesta va transfera criptomonedele generate către utilizatorul ale cărui date de activitate corporală sunt verificate.

Microsoft nu a precizat în ce context ar putea fi utilizat acest sistem bazat pe energie umană. Documentele înaintate Oficiului pentru Brevete din SUA nu menționează un blockchain anume sau dacă gigantul tech planifică să creeze propriul cadru.

CryptoZZ