Prețul acțiunilor Canaan Creative au scăzut cu 35% de la IPO

Canaan Creative a fost primul producător major de hardware de minare ce a realizat un IPO în SUA. Consecințele nu par însă foarte pozitive, deoarece prețul acțiunilor a scăzut cu 35%.

Scăderea prețului acțiunilor are loc „pe măsură ce minerii bitcoin se confruntă cu un mediu dificil”, a scris firma de cercetare TradeBlock într-un raport săptămâna trecută.

Potrivit furnizorului de date FactSet, evoluția acțiunilor Canaan nu a atras atenția analiștilor de la firmele de brokeraj Wall Street. Acest lucru a forțat investitorii să genereze propriile modele ale profitabilității companiei, bazate pe metrici ale industriei cripto. De exemplu, ei au luat în calcul evoluția ratei de hash a rețelei Bitcoin.

În ultimele două luni, rata de hash s-a menținut în jurul valorii de 97 ETH/s, oprindu-se din creștere accelerată din acest an.

Directorii din industrie spun că marii producători de echipamente de minare înregistrează o încetinire a vânzărilor. Aceasta este o evoluție surprinzătoare, deoarece mulți observatori au prezis o frenezie de actualizări înaintea reducerii la jumătate a recompenselor miniere bitcoin, programată în mai.

Minerii bitcoin se confruntă cu evolutia preturilor

Este de așteptat ca platformele miniere de generație anterioară să devină nerentabile pentru operatori.
Matt D’Souza, co-fondator și CEO al Blockware Solutions, un broker de echipamente de minare, este de părere că minerii sunt reticenți să investească în mașini noi până când văd semne că prețurile bitcoinului ar putea începe să crească.

„Trebuie să se asigure că sunt într-un mediu pentru rentabilitate pe termen lung. De aceea unii dintre aceștia au încetat să cumpere”,

a explicat D’Souza.

În plus, Canaan este în competiție cu Bitmain. Seria AvalonMiner 11 a fost programată pentru lansare pentru începutul anului viitor. Din păcate, aceste modele sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic decât modelul Bitmain S17 +, care a fost deja lansat.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

2 luni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

3 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

3 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

3 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

3 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

3 luni