În timpul călătoriei în China pentru discuții economice, ministrul de finanțe al Coreei de Sud, Kim Dong-Yeon, a vorbit despre potențialul blockchain, spunând că “tehnologia Blockchain poate distruge sistemele actuale și revoluționa lumea”, potrivit agenției Yonhap News.

În timpul unei întâlniri cu Zhou Xiaochuan, guvernatorul Băncii Populare Chineze, Yeon a vorbit și despre necesitatea unei mai bune cooperări cu China în ceea ce privește tehnologia Blockchain.

Potrivit unui alt site de știri coreean ,Chosun, Yeon a reiterat faptul că Ministerul de Finanțe din Coreea de Sud nu intenționează să interzică sau să restricționeze criptomonedele din țară, adăugând:

“Tehnologia Blockchain este o descoperire tehnologică importantă , combustibilul pentru cea de-a patra revoluție industrială și, ca atare, ministerul va adopta o abordare prudentă în reglementarea pieței criptomonedelor. Pentru cazurile de utilizare in scopuri negative a criptomonedelor, ministerul va impune reguli stricte. “

bitcoin-invest

În timp ce unii au sustinut ca nu sunt necesare criptomonedele pentru a beneficia de avantajele tehnologiei Blockchain, Yeon vede cele două lucruri ca fiind inseparabile:

“Pentru rețelele blockchain open-source, criptomonedele sunt necesare ca stimulente pentru ca persoanele să participe la rețea”.

Comentariile pozitive ale lui Yeon despre blockchain și criptomonede vin după o perioadă de restricții mai severe privind investițiile cripto și exchange-urile din Coreea de Sud, dupa interdictia tranzactionarii in regim de anonimitate a criptomonedelor și demonteaza idea unei  interdicții generale a cripto, care a facut ca piețele să scadă.