”Bitcoin va salva Africa…” aceasta a fost concluzia lui Tony Fakah, directorul Rețelei de planificare și design de date la Phase3 Telecom, într-un interviu acordat publicației CoinTelegraph.
Lupta împotriva corupției și stabilizarea economiei din Africa
Tony Fakah lucrează pentru infrastructura rețelei de fibră optică independentă și furnizorului de servicii de telecomunicații Phase3 Telecom, lider de piață în Africa. Firma are o influență majoră în dezvoltarea pieței ICT din Africa, așa cum s-a implementat prin proiectul Wire Nigeria. Proiectul a fost conceput de Comisia de Comunicații din Nigeria pentru a ajuta la implementarea accesului la Internet în comunitățile rurale. Așadar, Tony Fahak știe ce probleme întâmpină țara sa.
Interviul a discutat despre circumstanțele care afectează cea mai mare națiune de culoare din lume în lupta pentru stabilizarea economiei și eliminarea corupției.
Este o ramificație a dezbaterii naționale care are loc acum în Nigeria și care studiază ”politica banilor străini” implementată de Banca Centrală a Nigeriei. În circulara publicată pe 5 august 2015 și semnată de Olakanmi Gbadamosi, directorul de tranzacții și schimb, banca centrală spune că acțiunile sale vin ca ca urmare a declarațiilor recente din partea băncilor individuale care au suspendat plățile în valută către conturile domiciliare.
”Banca Centrală din Nigeria a luat în considerare declarațiile recemte făcute de băncile depozitare (DMB) legate de volumul mare de valută din seifurile lor și de decizia de decizia de a stopa acceptarea depozitelor în valută în conturile domiciliare ale clienților, pe care o vede ca o idee binevenită. Așadar, în eforturile sale continue de a stopa fluxul financiar în sistemele bancare nigeriene care se aliniază cu legislația anti-spălare de bani a Guvernului Federal, banca centrală interzice, de la lansarea acestei circulare, acceptarea de depozite de valută de către DMB-uri” a spus Gbdamosi.
În ilustrarea sa, Fakah a descris scenariul ca pe un act de a tăia copacii uriași din pădure pentru ca plantele de dedesubt să aibă acces la lumină. Dezavantajul este că plantele de dedesubt ar fi, la început, strivite de greutatea copacilor tăiați. În acest caz, copacii uriași reprezintă administrarea proastă a instituțiilor, în timp ce plantele mici de dedesubt ar fi sectorul privat.
Or să se căiască
”Or să se căiască în curând”. Asta a spus Fakah. Acesta a insistat că, după ce a studiat trendul de pe continent și din sub-regiunea vest-africană, mai ales în ceea ce privește criptomoneda, în curând bitcoin-ul o să domine piața. A explicat că atunci când un om de afaceri și furnizorul său pot să tranzacționeze fără intermediari, cu costurile lor aferente, care deocamdată sunt oficiul schimbării, costul afacerilor va scădea semnificativ. În acea etapă, bunurile și serviciile vor deveni mai puțin costisitoare iar societatea nu va mai opune rezistență în fața politicilor bine-intenționate ale guvernelor de a repara mega-instituțiile financiare. În consecință, fiecare sector va începe să funcționeze ca o mașină bine unsă.
Conform spuselor lui Fakah, intenția băncii centrale de a reglementa folosirea criptomonedei la începtul anului este văzută ca o mișcare de a ajuta la clădirea unei fundații mai rezistente pentru climatul economic de care este atâta nevoie în Nigeria.
În final, Fakah a spus ”Este de bun simț – bitcoin va salva Africa!”
Sursa – Pete Rizzo via CoinTelegraph