Cea mai mare companie de telecomunicații din Coreea de Sud, KT, a anunțat lansarea unei monede digitale locale bazate pe blockchain pentru orașul Busan. Moneda digitala Dongbaekjeon va deveni disponibilă pe 30 decembrie.

Agenția de știri dongA a raportat:

„Dongbaekjeon este o monedă locală de tip cardchain, bazată pe blockchain, emisă de Busan City pentru a revitaliza economia locală a Busanului și a ușura sarcina de gestionare a întreprinderilor mici.”

Presa a prezentat mai multe modalități de acces la moneda digitală, ce includ o aplicație mobilă Dongbaekjeon.

Articolul a menționat, de asemenea, că participanții pot folosi „moneda în orice magazin din Busan cu un terminal pentru carduri de credit”. Cu toate acestea, scopul este de a încuraja cheltuielile la firmele mai mici.

Moneda digitala Dongbaekjeon

Moneda digitală este compatibilă cu băncile majore precum Hana Bank și Busan Bank, iar moneda poate fi utilizată la orice magazin local cu cititori de carduri de credit existente.

În fiecare an, KT și Busan vor elibera Dongbaek în valoare de 260 de milioane de dolari. Utilizatorii vor primi un cashback de șase la sută pentru utilizarea monedei digitale.

Administrația din Busan a semnat un acord cu compania de telecomunicații KT în luna februarie a acestui an. Scopul colaborării a fost construirea unui activ blockchain care să fie folosit în cel de-al doilea oraș ca mărime al Coreei de Sud.

Yoo Yong-gyu, directorul centrului de afaceri al KT pentru blockchain, a declarat pentru Decrypt:

„Cu know-how-ul nostru de a opera o monedă regională și o garanție a blockchain-ului, KT va lucra la stabilirea monedei Dongbaekjeon și va contribui la creșterea economiei din Busan.”

CryptoZZ