Primarul orașului Konya din Turcia a anunțat că localitatea va avea în curând propria criptomonedă. Ugur Ibrahim Altay a menționat că detaliile despre inițiativă vor fi prezentate în cadrul Congresului și expoziției Smart Cities and Municipalities. Acest eveniment va avea loc în octombrie 2020 în Konya.

Conform surselor CryptoSlate, primele etape ale proiectului ”city coin” au fost deja realizate. Tokenul orașului ar permite municipalității să își îndeplinească mai ușor sarcinile și obligațiile de rutină. De exemplu, moneda digitală poate fi folosită pentru colectarea impozitului pe vânzări într-o manieră mai eficientă.

Localitatea Konya este cel de-al șaptelea oraș ca populație din Turcia și este localizat în regiunea Anatolia.

Turcia are cea mai mare proporție de utilizatori de criptomonedă din lume, datorată în mare parte crizei valuare cu care se confruntă.

Monedă stabilă emisă de banca centrală

Autoritățile din Turcia s-au implicat activ în sprijinirea dezvoltării proiectelor legate de blockchain. În iulie 2019, guvernul națiunii a declarat că intenționează să lanseze propria sa formă de „bani digitali”. Este vorba de o monedă stabilă emisă de banca centrală (CBDC), ca parte a eforturilor de a revitaliza economia țării.

Se pare că dezvoltarea monedei digitale a Turciei este o parte a celui de-al 11-lea Plan de Dezvoltare al Guvernului. Unul dintre scopuri este transformarea Istanbulului într-un mega-oraș multinațional pentru industria financiară. În prezent, nu este clar dacă „city coin” anunțată de primarul din Konya va face parte din acest plan.

În aprilie 2020, Istanbul va găzdui primul eveniment de amploare dedicat tehnologiei blockchain. Evenimentul denumit IstanBlock 2020 va avea loc în perioada 9-10 aprilie 2020.

CryptoZZ