Banca centrală franceză experimentează cu integrarea monedelor digitale

Banca centrală franceză a solicitat propuneri de aplicații pentru monede digitale emise de banca centrală (CBDC). Proiectele ar urma să ajute instituția să înțeleagă riscurile și mecanismele asociate cu CBDC-urile. De asemenea, pot contribui la studierea ideii de bani digitali pentru zona euro.

Experimentul va avea trei faze și urmăreste să analizeze trei aspecte cu privire la monedele digitale. Acestea se referă la proiectarea CBDC, analiza impactului acestora și executarea de operațiuni cu ajutorul banilor digitali.

Tranzactioneaza Bitcoin si Ethereum folosind LDV Bank!

Proiectele ce vor fi selectate urmăresc să acopere o serie de cazuri de utilizare. Acestea includ plata instrumentelor financiare, transferuri cu alte banci centrale și plata activelor digitale. În cadrul experimentului nu vor fi creați bani, potrivit băncii centrale franceze. Toate tranzacțiile vor avea loc în registrele interne ale băncii, iar tokenurile vor fi distruse la sfârșitul fiecărei zile.

Monede digitale emise de banca centrală – Potential si tehnologie

În plus, proiectul va examina consecințele potențiale ale CBDC asupra infrastructurilor de piață, a politicii monetare, a factorilor macroeconomici și a cadrelor legale.

Solicitarea banque du France nu include specificații cu privire la tehnologia ce trebuie folosită. Aplicații nu trebuie neapărat să dezvolte un CBDC bazat pe blockchain, „dar inovația este un criteriu de selecție”.

Pentru a participa la proiect, aplicanții trebuie să fie ”stabiliți” în Uniunea Europeană. Banca centrală franceză va selecta 10 candidați, iar termenul de depunere al proiectelor este 10 iulie 2020.

Banque de France a pledat pentru adoptarea tehnologiilor avansate de cel puțin patru ani. Reprezentanții instituției s-au declarat frecvent în sprijinul inovației.

„Noi, ca bănci centrale, trebuie și dorim să acceptăm acest apel pentru inovație într-un moment în care inițiativele private – în special plățile între actorii financiari – și tehnologiile se accelerează, iar cererea publică și politică crește”,

a spus François Villeroy de Galhau, guvernatorul Banque de France, pe 4 decembrie 2019.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Iranul pregătește o strategie națională de minare a criptomonedelor

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a solicitat oficialilor de la banca centrală și ministerele de energie,… Citeste mai mult

O oră

Aniversarea Bitcoin Pizza Day

Pe 22 mai în urmă cu zece ani, programatorul Laszlo Hanyecz a făcut o tranzacție… Citeste mai mult

18 ore

Corelatie intre Bitcoin si Aur

In cursul zilei de ieri se observa o corelatie similara intre Bitcoin si Aur. Chiar… Citeste mai mult

21 de ore

Gox Rising se oferă să cumpere creanțele Mt.Gox cu 800$/BTC

Compania Gox Rising, condusă de Brock-Pierce, s-a oferit din nou să cumpere creanțele creditorilor de… Citeste mai mult

23 de ore

Panou publicitar pentru eliberarea lui Ross Ulbricht în Times Square

Mișcarea „Free Ross” a postat un panou publicitar în Times Square din New York, ca… Citeste mai mult

o zi