Deutsche Bank: blockchain se dezvoltă similar cu Internetul

Deutsche Bank a publicat o nouă lucrare de cercetare cu privire la viitorul plăților, în special utilizarea criptomonedelor. Specialiștii compară creșterea utilizatorilor de portofel blockchain cu evoluția incipientă a internetului.

Potrivit lucrării, intitulată ”Monedele digitale: instrumentul de putere durabilă”, rata de adopție a blockchainului oglindește pe cea a Internetului în primii ani la scară mai mică.

După cum ilustrează graficul Deutsche Bank, Internetul a înregistrat aproximativ 500 de milioane de utilizatori după opt ani de existență. Numărul celor ce folosesc criptomonedele este de aproximativ zece ori mai mic în același interval de timp – aproximativ 50 de milioane. Specialiștii Deutsche Bank apreciază că această scară va rămâne constantă pentru viitorul prevăzut.

Internetul a ajuns la aproximativ patru miliarde de utilizatori în mai puțin de 25 de ani. Banca apreciază că industria criptomonedelor va ajunge la aproximativ 300 de milioane de utilizatori în același interval.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

200 de milioane de portofele crypto până în 2030

Tonul general al raportului Deutsche Bank este optimist, autorii având în vedere „un viitor apropiat în care criptomonedele obțin o acceptare largă”.

Până în prezent, relativ puține persoane au cumpărat și vândut criptomonede. Raportul prevede că, în ritmul actual, ar putea exista 200 de milioane de utilizatori de portofel blockchain până în 2030.

Monedele digitale: instrumentul de putere durabilă

O creștere a ratei de adopție peste rata actuală necesită un catalizator, spune Deutsche Bank. Acesta poate fi elaborarea de criptomonedă de către o organizație majoră:

”Dacă guvernul chinez, alături de Google, Amazon, Facebook sau Apple (așa-numitul grup GAFA) sau o companie chineză precum Tencent poate depăși unele dintre barierele criptomonedelor, atunci acestea ar putea deveni mai atrăgătoare ”.

Într-o astfel de situație, publicul va adopta mai rapid noua metodă de plată. Astfel „le va da potențialul de a înlocui numerarul”.

Cerecetătorii semnalează o creștere a numărului de portofele cripto

Opiniile analiștilor de la Deutsche Bank sunt confirmate și de alți cercetători. Conform unui raport recent realizat de firma de informații de piață și de consultanță Mordor Intelligence, piața portofelelor hardware pentru cripto se așteaptă să crească cu o rată de 24,93% în următorii cinci ani. Aceasta ar putea ajunge la 708,37 milioane dolari până în 2025.

Un alt raport recent din P&S Intelligence a constatat că piața proiectată pentru dispozitive cripto, inclusiv portofele hardware și smartphone-uri blockchain, va atinge 23,5 miliarde de dolari până în 2030, o creștere de 7.700%.

Ike

Postari recente

Peste 10.000 de companii blockchain inființate în China în șase luni

Platforma de date LongHash a anuntat că sectorul blockchain din China a crescut substanțial în… Citeste mai mult

12 ore

Auchan Romania utilizează blockchain în rețeaua de aprovizionare

Rețeaua de hypermarketuri Auchan din România a început să utilizeze tehnologia blockchain pentru aprovizionare. Este… Citeste mai mult

17 ore

Vulnerabilitate Ledger care ar putea duce la pierderea de Bitcoin

Un raport publicat de dezvoltatorul Mohammed Nokhbeh de la Liquality a descris o vulnerabilitate a… Citeste mai mult

4 zile

Atac de 51% asupra rețelei ETC, cu profit de 5 milioane de dolari

Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut… Citeste mai mult

5 zile

Proiectul Cosmos – internetul blockchain-urilor

Proiectul Cosmos caută să rezolve problema comunicării între diferitele tipuri de blockchain-uri, pentru a genera… Citeste mai mult

5 zile

Membrii ai congresului SUA solicită IRS să sprijine sistemul de staking

Patru membrii ai congresului SUA au trimis o scrisoare IRS pentru a solicita autorității de… Citeste mai mult

5 zile