În prima parte a anului 2017, industria crypto a înregistrat creșteri mari în ceea ce privește popularitatea și gradul de adopție.
Din punct de vedere economic, cererea mare de produse bazate pe Blockchain a dus la o infuzie mare de capital, fapt ce s-a reflectat în prețurile produselor.
Parteneriatele au reprezentat și ele un motiv pentru creșterile market cap-urilor, aceasta reflectându-se mai departe în prețurile bitcoinului dar și ale altcoinilor.

Parteneriatele, cheia pentru adopție

O variantă pentru adopția bitcoinului este aceea a parteneriatelor între companii.
Recent, ripple a înregistrat o apreciere substanțială, datorită colaborării dintre băncile care fac parte din consorțiul japonez pentru plăți interne și internaționale.
Alt exemplu de parteneriat de succes este cel realizat de ethereum, în urma creării Ethereum Alliance. Diverse companii și conglomerate au semnat colaborări, inclusiv JP Morgan.

Alte colaborări

Având în vedere viitoarele parteneriate, Raymond Chao, președintele companiei Greater China, consideră că aceste relații vor fi esențiale pentru mediul de afaceri. În acest sens, Chao a declarat:
“Adopția tehnologiei avansate reprezintă o prioritate pentru multe companii din sectorul business. Aplicațiile și soluțiile noi pot îmbunătăți eficiența, nivelul de popularitate al brandului și chiar relațiile cu clienții.”
Afirmațiile lui Chao vin întâmplător în perioada semnării unui alt parteneriat în industria crypto. Este vorba de acordul dintre companiile PwC și BitSE, scopul fiind mărirea nivelului de adopție a bitcoinului în Hong Kong și sud-estul Asiei.

Ce urmează

Impactul parteneriatelor între companii asupra adopției bitcoinului a devenit unul foarte important. Pe măsură ce industria crește, trendul pentru adopție devine unul global, așteptându-se din ce în ce mai multe parteneriate.
Consecința directă a acestor mișcări o reprezintă cererea tot mai mare de tehnologie, ceea ce va conduce mai departe la o creștere a market cap-urilor și de asemenea la întărirea criptomonedelor.

Sursa – Cointelegraph