Firma de administrare a activelor din Paris, Napoleon AM, a anunțat lansarea unui fond Bitcoin reglementat (BTC), Napoleon Bitcoin Fund.

Fondul a fost creat pe 8 noiembrie și este dedicat investitorilor instituționali și celor profesionali. Compania susține că produsul său este unul dintre primele vehicule reglementate de expunere la mișcările de preț ale Bitcoin de pe piața franceză.

Produsul – cu lichidități zilnice – își propune să ofere diversificări de portofoliu și se bazează pe evoluția contractelor futures listate pe bursa CME.

Napoleon Bitcoin Fund este lichidat fizic pentru a evita dificultatea stocării criptomonedelor Bitcoin. Serviciile de custodie sunt oferite de Financière d’Uzès, în timp ce auditorul este PwC.

Managerul de active a decis să dezvolte produsul după ce și-a dat seama de potențialul tehnologiei blockchain:

„Convinși de potențialul major de revoluționare pe care tehnologia blockchain o are pentru întreaga industrie financiară, Napoleon AM a devenit rapid interesat de potențialul financiar a activelor digitale și a blockchain-urile publice.”

Napoleon Bitcoin Fund are planuri de dezvoltare in 2020

Firma consideră că Bitcoin este o investiție unică, având în vedere volatilitatea ridicată, rentabilitatea pozitivă și o corelație scăzută cu activele tradiționale. Aceste caracteristici, notează compania, fac Bitcoin-ul potrivit pentru diversificarea portofoliilor pentru a optimiza raporturile risc / rentabilitate.

Napoleon Bitcoin Fund este un nou actor pe scena fondurilor care vizează investitorii instituționali interesați de Bitcoin. Compania intenționează să lanseze alte produse de investiții legate de criptomonede anul viitor.

„Ne propunem să lansăm următorul fond bazat pe o strategie pe termen lung pe bitcoin, în primul trimestru al lui 2020”,

a declarat Sergio Gonzalez, director de comunicare și marketing la Napoleon.

În prezent, CME oferă contracte futures bitcoin decontate în numerar în SUA. Bakkt oferă, de asemenea, astfel de contracte futures, dar acestea se tranzacționează cu bursa ICE Singapore.

CryptoZZ