În data de 11 iulie a avut loc la Hong Kong conferința Rise, la care au participat lideri de opinie și personalități importante ale comunitții cripto. În cadrul unui panel, co-fondatorul Ehtereum Foudation, Joseph Lubin, direcotrul Galaxy Digital Mike Novogratz, directorul Crypto.com, CEO-ul Tenx Julian Hosp și jurnalistul Jacky Wong de la Wall Street Journal au discutat despre ce reprezintă criptomonedele pentru viitor si cum putem avea o societate descentralizată.

În opinia lui Mike Novogratz, pe termen scurt sunt șanse foarte mici ca Bitcoin sau Ethereum să înlocuiască banii, deoarece criptomonedele sunt concepute ca o schimbare a sistemului, nu ca înlocuitor al valutelor. Bitcoin va deveni cel mai probabil ”aur digital”, în timp ce Ethereum va fi combustibilul ce va alimenta ecosistemele descentralizate.

Lubin este de acord cu această părere, subliniind că:

“Evoluăm spre o schimbare calitativă a naturii banilor … spre o lume a” satelor globale “unde puteți avea o guvernare descentralizată, puteți defini obiective pentru ecosistemul dvs., mecanisme prin care atingeți aceste obiective și strângeți bani prin propria criptomonedă sau token în cadrul acestor rețele.”.

Julian Hosp vede viitorul în mod similar, o economie globală bazată pe numeroase tipuri de tokenuri fungibile care vor restructura toate industriile – indiferent că este vorba de imobiliare,
piața de produse financiare și burse sau comerț. Practic, banii vor deveni doar o altă metodă de schimb în aceste medii, fără să fie exclusivi.

Toți participanții la panel au fost de acord că viitorul economiei va fi caracterizat de descentralizare și se va baza pe ”tokenizarea” bunurilor, rezultatul final fiind o ”arhitectură radical diferită a societății”.

De altfel, luna trecută la conferința MoneyConf din Dublin, directorul Circle Jeremy Allaire a avut o opinie similară despre ”cripto-revoluție”, declarând că societatea este la începutul procesului de ”tokenizare generală”.

Cu ajutorul tehnologiei se poate ajunge la o societate descentralizată?