Doi rezidenți japonezi, Takayoshi Doi și Masaki Kitamoto au fost arestați la Tokyo pentru achiziționarea de NEM provenite din hack-ul Coincheck. Presa locală a relatat că unul dintre ei, Kitamoto, și-a recunoscut deja vinovăția. Aparent, acesta a achiziționat criptomonede în valoare de aproape 19 milioane de dolari.

Foloseste BRAVE si sustine Goana dupa Bitcoin!

Cei doi indivizi, un medic și un director executiv, ar fi achiziționat criptomonedele știind că provin dintr-o infracțiune. Autoritățile japoneze au susținut că achiziția de NEM s-a realizat pe parcursul lunilor februarie și martie 2018. Poliția din Tokyo i-a acuzat de participare la un grup infracțional organizat.

NEM mosaic tracker protocol a fost inchis in martie 2018

În ultima săptămână a lunii ianuarie 2018, platforma de tranzacționare Coincheck din Japonia a fost compromisă. Atacatorii au reușit să fure peste 523 milioane de criptomonede NEM (XEM), care valorau aproximativ 530 milioane de dolari în acel moment.

Inițial, Fundația NEM a susținut că toate monedele erau urmărite prin intermediul NEM mosaic tracker protocol. Cu toate acestea, organizația a decis să dezactiveze sistemul pe 21 martie 2018, deoarece s-a dovedit a fi inutil.

Până în prima săptămână a lunii martie 2018, analiștii au remarcat că peste 40% din fondurile Coincheck furate au fost spălate. Până la sfârșitul aceleiași luni, un raport Nikkei a detaliat că aproape toate XEM-urile furate au fost spălate prin deep web. La vremea respectivă, vânzătorii XEM de pe dark web au vândut criptomonedele la preț redus cu 20% față de valoarea de pe piața spot. Majoritatea tranzacțiilor au presupus vânzarea NEM pentru BTC și LTC.

Potrivit procurorilor, peste 100 de anchetatori au fost implicați în investigarea hack-ul Coincheck.

Cei doi bărbați arestați miercuri la Tokyo sunt primii arestați pentru presupusa lor implicare în incident.

CryptoZZ