Piața de minare criptomonede NiceHash a fost atacată, conform unui comunicat de pe site-ul companiei.

NiceHash au postat pe canalele de socializare un mesaj în care spuneau că „o breșă de securitate pe site” a dus la pierderi de fonduri. NiceHash, un serviciu apărut în 2014, este o piață pe care minerii își închiriază rata de hash către utilizatori.

Anunțul vine după o pană de câteva ore și după ce mai mulți utilizatori au spus că portofelele asociate cu serviciul le-au fost golite. Pe site-ul oficial, reprezentanții companiei anunțaseră că se face mentenanță.

nicehash

Compania a spus într-o declarație:

„Este important să spunem că sistemul nostru de plăți a fost compromis și conținutul portofelelor de bitcoin NiceHash a fost furat. Lucrăm să aflăm exact care este numărul de bitcoini care au fost luați. Este clar că este o problemă care ne îngrijorează și lucrăm din greu să o rectificăm în următoarele zile. Pe lângă investigația internă, incidentul a fost raportat către autorități și poliție și cooperăm cu ei de urgență.”

Deși echipa nu a comunicat care este suma exactă, o adresă de portofel publicată de utilizatorii NiceHash sugerează că undeva la 4736,42 de bitcoini au fost furați – sumă care valorează la prețul pieței 62  de milioane de dolari.

Echipa NiceHash îi îndeamnă pe utilizatori să își schimbe toate parolele online în urma furtului.

„Deși nu știm încă proporțiile reale ale evenimentului, vă recomandăm, ca precauție, să vă schimbați parolele online”, și-au sfătuit utilizatorii.

Deocamdată nu au făcut alte declarații și nu au răspuns mesajelor de la presă.