FinCEN pregătește noi reglementări pentru piața cripto – CEO-ul DropBit, acuzat de spălare de bani pe darknet – Sinteza crypto 13 Februarie

FinCEN pregătește noi reglementări pentru piața cripto

Secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, a declaratFinCEN se pregătește să dezvăluie noi reglementări pentru piața cripto. Declarația a fost făcută miercuri în timpul unei audieri în fața Comitetului Finanțelor Senatului.

Mnuchin nu a explicat însă concret în ce vor consta aceste cerințe sau când anume vor fi anunțate:

„… suntem pe cale să elaborăm câteva cerințe semnificative noi la FinCEN. Vrem să ne asigurăm că tehnologia avansează. Dar, pe de altă parte, vrem să ne asigurăm că criptomonedele nu sunt utilizate ca echivalentul conturilor bancare secrete elvețiene.”

Foloseste un browser cu recompense – Foloseste BRAVE!

Mastercard și Ripple se alătură programului de educație blockchain al MouseBelt

Companiile Mastercard și Ripple s-au alăturat unui grup de lucru ce susține și finanțează educația blockchain în școli și universități. Creat de acceleratorul blockchain MouseBelt, Alianța pentru educație Blockchain a fost creată în luna octombrie 2019.

În afară de Mastercard, alianța include reprezentanți ai Binance, Matic, Neo, KuCoin, Ethereum, Stellar, TRON și Wanchain.

Alianța pentru educație Blockchain face parte din programul universitar al MouseBelt, o inițiativă de a instrui următoarea generație de dezvoltatori. Aceasta activează în prezent în peste 80 de asociații de studenți din întreaga lume. Membrii oferă finanțare și resurse educaționale care ajută studenții și profesorii să dezvolte programe de învățământ și să fie la curent cu evoluția industriei.

„Toți membrii ne împărtășesc etosul: cea mai bună metodă de a investi în spațiu este de a face investiții pe termen lung în educație”,

a declarat Ashlie Meredith, directorul programului universitar MouseBelt.

Alianța a început ca o afiliere a mai mult de 13 universități din America de Nord, dar s-a extins până la aproximativ 70 de școli din America, Asia și Europa.

FC Barcelona lansează propriul fan-token pe platforma Socios.com

Clubul de fotbal spaniol FC Barcelona a anunțat că a lansat tokenul $BAR, care permite suporterilor să interacționeze direct cu clubul. Fanii vor putea să voteze în diferite sondaje pe aplicația mobilă Socios.com și să obțină reduceri și beneficii. Tokeurile pot fi tranzacționate sau folosite pentru a obține reduceri la produse promoționale sau la biletele la evenimente.

Barça are peste 300 de milioane de fani la nivel mondial și este cel mai bogat club de fotbal în ce privește veniturile. Echipa a obținut un record de 74 de trofee în țara sa natală.

CEO-ul DropBit, acuzat de spălare de bani pe darknet

Larry Dean Harmon, CEO al DropBit, a fost pus sub acuzare de autoritățile americane, în urma arestării sale din 6 februarie. El este acuzat că ar fi spălat 311 milioane de dolari în Bitcoin obținute din tranzacții pe darknet.

Autoritățile federale l-au acuzat pe Harmon de conspirație pentru spălarea banilor și operarea unei afaceri de transmitere de bani fără licență în perioada 2014-2017. Aparent, el ar fi utilizat serviciul de coin-mixing Helix pentru a spăla cel puțin 354.468 de bitcoins (în valoare de peste 311 milioane dolari la acea vreme). Criptomonedele proveneau din vânzarea de droguri ilegale pe piața darknet AlphaBay, ce a fost închisă în 2017 de autorități.

Portofelul cripto DropBit este de așteptat să continuie să funcționeze, deoarece fratele lui Harmon și dezvoltatorii aplicației își folosesc propriile fonduri să îi finanțeze activitatea.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Poloniex lansează platforma IEO LaunchBase și o criptomonedă stabilă bazată pe blockchain-ul TRON

Exchange-ul Poloniex a anunțat că va lansa propria platformă de emisie de tokenuri numită LaunchBase.… Citeste mai mult

2 ore

Hackaton pentru combaterea COVID-19 organizat de Consensys și Gitcoin

Studioul Ethereum Consensys a anunțat pe blogul său un hackaton dedicat domeniului sănătății, cu premii… Citeste mai mult

2 ore

Bitcoin isi continua cresterea depasind pragul de 7400$

În ultimele 24h, prețul Bitcoin a depășit valoarea de 7400$ continuând trendul de creștere de… Citeste mai mult

2 ore

Compania TRON, acuzată că a vândut securities neînregistrate

Firma de avocatură Roche Freedman a înaintat o serie de procese împotriva unor companii cripto… Citeste mai mult

4 ore

Microsoft avertizează spitalele cu privire la riscuri de ransomware

Compania Microsoft a transmis un avertisment pentru spitalele din Statele Unite cu privire la riscurile… Citeste mai mult

4 ore

Rata de hash și prețul Bitcoin cresc

După prăbușirea de preț din 12 martie, rata de hash din rețeaua Bitcoin a scăzut… Citeste mai mult

19 ore