Producătorul de chipuri AMD a lansat noi plăci grafice la începutul săptămânii. Produsul  s-a vândut rapid în câteva minute.

Bloggerii pe tehnologie au urmărit îndeaproape lansarea plăcilor Vega 56, care au fost lansate pe piața online, în magazine ca Newegg și Ebay, pe 28 august. Așa cum era de așteptat – ținând cont de cererea uriașă pentru plăci video în lumea minerilor cripto – marea majoritate a plăcilor nici nu mai erau disponibile după primele cinci minute.

Situația a fost înrăutățită și mai mult din cauza zvonurilor că problemele de producție au dus la mai multe constrângeri. Se pare că au fost produse din această cauză mai puține plăci video Vega (vândute în două variante) și s-a spus că distribuitorii au crescut prețul pentru a-și crește profiturile în această perioadă de cerere intensă.

Companiile ca AMD și producătorul rival de plăci grafice au mizat în mare parte pe fluxul de cumpărători de plăci video care caută hardware pentru a mina altcoinuri ca ethereum.

Minarea este un proces care consumă multă electricitate și prin care noile tranzacții de monedă sunt validate pe blockchain. În tot acest proces se crează noi monede ca recompensă pentru cei care securizează, de fapt, rețeaua.

Chiar și așa, AMD nu profită încă de criptomonede. Au declarat la începutul verii că nu mizează pe câștiguri din rigurile de minare, cel puțin nu pe termen lung.

Acestea fiind spuse, compania a lucrat în tăcere la îmbunătățirea condițiilor pentru minerii de criptomonedă care folosesc produsul. Asta se vede clar din lansarea la începutul lunii a software-ului de minare.

Companiile producătoare de plăci grafice au o nouă nișă, pe piața minerilor de altcoinuri. În luna iunie deja se găseau cu greu echipamente de minare de altcoinuri pe piață. Minarea devenise și mai profitabilă ca în lunile anterioare. Între timp, producătorii de plăci grafice anunțau că vor lansa echipamente noi, capabile de minare, până în toamnă.

Sursa – Coindesk