Celebra cântăreață islandeză Bjork urmează să își lanseze noul album pe 24 noiembrie. Interesant este că noul album al lui Bjork va fi disponibil la vânzare și pe bani fiat și pe criptomonedă. Albumul se numește Utopia și se poate cumpăra cu bitcoin, litecoin, dash și audiocoin.

Un start-up britanic bazat pe blockchain Blockpool

Cântăreața islandeză Bjork colaborează cu Blockpool-ul britanic astfel încât fanii să-și poată cumpăra noul album pentru criptomonedă, și chiar să câștige de pe urma ei. Toată lumea care cumpără noul album al lui Bjork, numit Utopia, va primi 100 de audiocoin  – o monedă cripto creată inițial pentru industria muzicală. În prezent, o fisă costă aproximativ 0,19 USD.

Fanii Björk vor avea ocazia să mai câștige fise. Dacă merg la concertele cântăreței, pot să fie răsplătiți cu fise digitale. Nu e tocmai clar cum o să funcționeze acest lucru. Proiectul are însă potențialul de a promova monedele digitale către oameni care până acum nu au fost interesați de ele.

Jetoanele pot fi obținute ca bonus de cei care fac pre-comandă. Reprezentanții Blockpool spun că fiecare client care cumpără noul album al lui bjork o să primească câte 100 de audiocoin.

Noi metode de plată pentru industria muzicală

Ideea de a vinde albumele pentru criptomonedă pare a fi o strategie de vânzare a producătorilor. Tot mai mulți manageri din toate industriile s-au arătat în ultima vreme interesați de bitcoin și criptomonede, atât ca metodă de plată cât și ca investiție în sine.

În general, companiile care acceptă criptomonedă pentru produse  nu le păstrează în balanța contabilă ci apelează la o platformă de schimb care să facă automat conversia banilor. Așadar, cei care se hotărăsc să introducă plata cu bitcoin adaugă doar o versiune de plăți pentru clienți.

noul album al lui bjork

Pentru cântăreață, faptul că primește plata cu criptomonede, poate să pară o strategie de marketing originală. Aceasta a reușit să atragă atenția asupra lansării, într-un moment în care creșterea bitcoinului a dus criptovalutele în mainstream. Kevin Bacon de la Blackpool spune că că nu este nici pe departe o strategie de marketing. „Este decizia de a deveni lider. I se potrivește. (…) Este pe undeva de așteptat ca o cântăreață ca Bjork să fie lider în acest domeniu.”

El a sugerat că firma sa a făcut tot posibilul pentru a face procesele de plată cât mai simple posibil, maiales pentru cei care nu cunosc criptomonedele. Începătorii primesc toate informațiile necesare pentru a începe să folosească monedele.

Este una dintre încercările ambițioase de a aduce criptomoneda în industria muzicală. În 2015, cântăreața britanică Imogen Heap a vândut piesas Tiny Human pe ether.

Pe măsură ce crește prețul, crește și numărul de tranzacții în rețea și în același timp și stabilitatea prețului. Acest proces de adopție și stabilitate se numește ciclul satoshi și este principalul motor al creșterii prețurilor bitcoin.

Albumul lui Bjork este un alt pas pe drumul adopției

Ciclurile Satoshi

Pe măsură ce crește prețul, moneda criptografică și numărul de tranzacții cresc, ceea ce duce la o stabilitate mai mare a prețurilor și la creșterea stabilității. Acest proces de adopție și stabilitate este numit ciclul Satoshi și este principalul motor al creșterii prețurilor Bitcoin.

Albumul Bjork este un alt pas către adopție.Pe măsură ce piața cripto prinde elan, prețurile respectă curba de adopție.

Sursa – bitcoinrush.md