De la începutul acestui an, numărul de ATM-uri Bitcoin la nivel mondial se apropie de 7.000. În luna ianuarie, au fost instalate peste 400 de astfel de automate, conform CoinATMradar.

Anul acesta a avut un început promițător pentru criptomonede, prețul BTC crescând de la aproximativ 7.000$ până la peste 10.000$ luna aceasta.

Prețurile mai mari readuc interesul în spațiul cripto, iar companiile specializate oferă metode simple de acces pe această piață. ATM-urile Bitcoin sunt o modalitate accesibilă de a achiziționa criptomonede, deoarece se aseamănă cu serviciile financiare tradiționale.

Statisticile Google Trends dezvăluie că întrebările despre acest tip de serviciu s-au dublat față de anul trecut. Valorile maxime ale perioadei au fost observate în iunie 2019, când BTC a atins aproape 13.000 de dolari și în prima jumătate a lunii ianuarie, când a început actuala piață a taurilor.

Numărul de ATM-uri Bitcoin in crestere la nivel mondial

Numărul ATM-urilor recent instalate a continuat să crească într-un ritm stabil în acest an. Raportul CoinATMradar din ianuarie 2020 arată că la începutul lunii existau 6.377 de astfel de dispozitive în întreaga lume. În prezent, cifra se ridică la 6838.

Majoritatea noilor mașini au fost instalate de companiile deja existente. Genesis Coin este liderul de expansiune cu 146 de ATM-uri noi (7% creștere), urmată de General Bytes cu 62 (3%) și Coinsource cu 40 de instalații (în creștere cu 11,7%).

Alți operatori ce s-au extins sunt Coinflip cu 36 de ATM-uri, Bitcoin Depot cu 34, iar ATM Coiners ocupă locul trei cu 33.

În ianuarie, Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de noi BATM-uri – 325 de noi utilaje au fost instalate în toată țara (o creștere de 7,7%). Canada și Marea Britanie au înregistrat doar 5 și 2 locații adăugate recent.

În România, conform CoinATMradar există 43 de ATM-uri Bitcoin, dintre care 14 în București.

CryptoZZ