Categorii: Internationale

Efectul Elon aduce nume mari în industria cripto

La sfârșitul anului trecut, compania MicroStrategy condusă de Michael Saylor a anuțat că a început să cumpere Bitcoin. Știrea a făcut valuri în comunitatea cripto, însă mass media mainstream nu a acordat prea multă atenție. O achiziție Bitcoin de 650 de milioane de dolari nu a reprezentat o știre importantă până când Elon Musk a intrat în peisaj.

CEO-ul Tesla este un personaj controversat, dar care beneficiază de foarte multă atenție din partea mass-media. Musk a făcut deseori comentarii despre criptomonede, dar aparent nu le-a luat în serios până când Michael Saylor i-a aruncat o provocare:

„Dacă vrei să le faci acționarilor o favoare de 100 de miliarde de dolari, convertește bilanțul TESLA de la USD la BTC. Alte firme din S&P 500 îți vor urma exemplul și, în timp, va deveni o favoare de 1 trilion de dolari”

i-a spus CEO-ul MicroStrategy pe Twitter în decembrie.

La începutul lui februarie 2021, Tesla a anunțat că a achiziționat Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde de dolari. Se poate spune că decizia companiei lui Musk a declanșat valuri majore în randul investitorilor tradiționali.

Brusc, Bitcoin a devenit un subiect fierbinte de conversație peste tot și numeroase companii au început să investească în el.

Nume mari intra în industria cripto

Directorul financiar al Twitter a declarat că compania de social media ia în considerare investiția în Bitcoin. Această decizie nu este tocmai surprinzătoare – co-fondatorul Jack Dorsey este demult un avocat al criptomonedelor.

Faptul că Morgan Stanley a indicat că ar putea investi în Bitcoin prin brațul său de investiții Counterpoint Global a fost însă destul de neașteptată.

La jumătatea lui februarie, directorul de investiții al BlackRock, Rick Rieder, a anunțat la CNBC că administratorul de active începea să „se ocupe” de Bitcoin.

În același timp, managerul de active The Motley Fool a anunțat că a achiziționat Bitcoin în valoare de 5 milioane de dolari.

Stai conectat in lumea digitala!

Până și Ray Dalio, fondatorul celui mai mare fond de hedging din lume, Bridgewater Associates, a declarat recent că Bitcoin este „o invenție incredibilă”.

Mastercard a anunțat că va începe să permită comercianților să accepte plăți cripto la un moment dat anul acesta. Anul trecut, Paypal a anunțat o decizie similară, pe care a început deja să o pună în practică.

Acestea sunt semnale extrem de pozitive pentru adopția Bitcoin și a criptomonedelor în general. Dar se poate spune că toată atenția pe care i-o acordă publicul larg se datorează ”efectului Elon Musk”.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

4 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni